14-0! EM-karsinnoissa historiallinen löylytys – "Ei paha"

Historiallinen maali! Olivier Giroud iskee Ranskalle 14-0-osuman – rikkoo vanhan EM-karsintaennätyksen 1:09
Historiallinen maali! Olivier Giroud iskee Ranskalle 14-0-osuman – rikkoo vanhan EM-karsintaennätyksen.

Paikkansa miesten jalkapallon EM-lopputurnauksessa jo lunastanut Ranska kuritti Gibraltaria 14–0 lauantai-illan EM-karsintaottelussa. Samalla Ranska rikkoi Nizzassa aiemman ennätyksensä sekä EM-karsintaennätyksen suurimman voittomarginaalin osalta.

Ottelun aikana Gibraltarin verkkoa heilutti yhteensä yhdeksän ranskalaispelaajaa. Kovimman maalisaldon kerrytti hattutempun tehnyt Kylian Mbappe. Kingsley Coman ja Olivier Giroud puolestaan tekivät kumpikin kaksi maalia.

Pääkuvan videolla historiaa tehnyt 14-0-maali, joka oli Olivier Giroud'n huima taidonnäyte. 

Ranska ylitti huimalla tuloksellaan vuonna 1995 Azerbaidzhanista ottamansa 10–0-murskavoiton sekä Saksan vuoden 2006 EM-karsintavoiton San Marinosta. Saksa kukisti San Marinon tuolloin 13–0.

– He joutuivat vajaamiehisiksi, ja jo 11 pelaajalle ottelu oli vaikea heille. Se ei kuitenkaan laimenna saavutustamme, vaikka olisimme voineet olla tehokkaampiakin. Kyse on yhtä lailla vastustajan kunnioittamisesta kuin maalien tekemisestä. 14 (maalia) ei ole paha, Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps sanoi. 

Kolme maata kisoihin

Hollanti, Romania ja Sveitsi varmistivat paikkansa EM-lopputurnaukseen lauantaina. 

Hollanti otti Amsterdamissa 1–0-voiton Irlannista ja turvasi A-lohkossa kakkossijan jo aiemmin finaalipaikkansa varmistaneen Ranskan kintereillä.

Romania nousi takaa-ajoasemasta 2–1-voittoon, kun se kohtasi Israelin I-lohkon karsintaottelussa. Romanian voitto merkitsi samalla sitä, että Sveitsi päättää samaisessa lohkossa karsintansa kärkikaksikossa, vaikka päätyi Baselissa 1–1-tasapeliin Kosovon kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat