Jalkapallon Helsinki Cup toteutuu koronapandemian ehdoilla – "Haluamme palata varovasti kohti normaalia"

Jalkapallon vuotuinen junioriturnaus Helsinki Cup toteutuu myös tänä kesänä. Koronapandemian takia tapahtumaan tehdään poikkeusjärjestelyjä.

Helsingin kaupunki on ilmaissut puoltavansa tapahtuman järjestämistä heinäkuussa.

Poikkeusjärjestelyihin kuuluu muun muassa se, että kansainvälisiä joukkueita ei oteta tänä vuonna turnaukseen lainkaan. Myös muualta Suomesta kuin Uudeltamaalta olevien joukkueiden määrää on vähennetty.

Yhteinen tahto

Suomen hallitus ilmoitti aiemmin sallivansa urheilutapahtumien järjestämisen erityisjärjestelyin sekä harrastetoiminnan käynnistymisen 1. kesäkuuta alkaen.

Palloliiton juniorisarjat käynnistyvät samoin kuin ylimmän kilpailutason sarjat. Tähän linjaukseen sekä Helsingin kaupungin ja terveysviranomaisten kanssa käytyihin keskusteluihin nojaten Helsinki Cupin hallitus on päättänyt, että kesän 2020 Helsinki Cup järjestetään.

– Olimme kaikki sitä mieltä, että haluamme palata varovasti kohti normaalia, ja Helsinki Cupin järjestäminen on vahva osoitus siitä. Myös joukkueet ovat kovasti toivoneet pääsevänsä pelaamaan, ja olemme iloisia voidessamme toteuttaa tämän toiveen, Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne kertoo tiedotteessa.

Terveys edellä

Viime vuonna noin 20  000 junioripelaajaa kerännyt tapahtuma toteutetaan koronapandemian ehdoilla.

– Osallistujien terveys tullaan ottamaan yhä huomioon kaikessa tekemisessämme ja olemme tehneet erilaisia turvallisuutta tukevia poikkeusjärjestelyjä, jotta kenellekään ei tule riskiä tapahtumaan osallistuessaan, Kavanne lisää.

Urheilun yleisötilaisuudet voivat alkaa kesäkuun alussa erikoisjärjestelyin, kunhan väkimäärä ei ylitä 500:aa henkeä. Rajoitusten takia junioritapahtuman perinteistä on tällä kertaa pakko poiketa.

– Oheistapahtumista avajaisia ja diskoja ei järjestetä, Kavanne kuvailee.Euroopan suurimpiin juniorijalkapalloturnauksiin kuuluva Helsinki Cup järjestetään pääkaupunkiseudulla 45. kerran 6.–11. heinäkuuta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja