Jalkapallon EM-kisoille täystyrmäys Ruotsissa – "Humalaisen keksimä maailman typerin turnaus, pääseekö Karjala-turnauksesta mukaan?"

Suomessa eletään huuhkajahuumaa, mutta länsinaapurissa närästää. Jalkapallon EM-kisojen ja -karsintojen uudistukset saavat jääkylmää kohtelua ruotsalaisen iltapäivälehden Expressenin sivuilla.

Expressenin toimittaja Noa Bachner ei ole tyytyväinen näkemäänsä tai siihen, mitä on luvassa. Sen kertoo jo kirjoituksen otsikko "Vain humalainen voi keksiä tällaista".

– Kaikkea, koko ajan, kaikkialla ja kaikille. Ainoa asia, joka on hukassa on Uefan ja Fifan punainen lanka suunnitelmiensa suhteen, Bachner kirjoittaa.

– Ensi kesänä Ruotsi pelaa maailman typerimmässä mestaruusturnauksessa.

Kirjoituksessa ammutaan haulikolla joka suuntaan ja osumaa saavat kisojen laajennus, jaettu isännyys sekä monimutkainen karsintajärjestelmä.

– Yleisön on ollut mahdotonta pysyä kärryillä karsinnoista. Pelaajat eivät ymmärrä mitään. Jopa meillä toimittajilla, jotka käytämme työssämme paljon aikaa asioiden selvittämiseen, on ongelmia. Täytyy laskea pisteitä, tehdä selkoa kolmesta eri turnausjärjestelmästä ja samalla laskea yhteen rankingpisteitä.

– Voiko EM-kisoihin saada paikan Karjala-turnauksesta? Kukaan ei tiedä.

Kaksitoista isäntäkaupunkia jakaa kisat ympäri Eurooppaa, mutta se tietää yleisölle haasteita. Bakusta Roomaan ja takaisin on jonkin maan kannattajille realistinen matkasuunnitelma.

– Vain hyvin vahvassa humalassa oleva ihminen voi keksiä jotain tällaista. Tai oikestaan useimmat päihtyneenäkin saadut typerät ideat ovat tätä parempia.

Jalkapallon EM-kisat alkavat kesäkuussa 2020.

Lue myös:

    Uusimmat