Jalkapallolegenda latasi raivokasta tekstiä Qatarin MM-kilpailuista – "En aio katsoa otteluakaan"

Manchester Unitedissa ja Ranskan maajoukkueessa muun muassa pelannut Eric Cantona latasi pitkässä puheenvuorossa kovaa tekstiä Qatarin MM-kilpailuista. Cantona viestin jakoi Twitterissä kirjailija Christian Lehmann.

56-vuotias Cantona on jo aiemmin kritisoinut marras-joulukuussa järjestettäviä jalkapallon miesten MM-kilpailuja. Taustalla on lukuisien stadioneita rakentamassa olleiden siirtotyöläisten kuolemat. Nyt Cantona on todennut, että hän ei aio katsoa otteluakaan MM-kisoista.

– Qatar ei ole jalkapallomaa. NIin monet tuhannet kuolemantapaukset näiden stadioneiden rakentamiseen ovat loppujen lopuksi minkä arvoista? Yleisön viihdyttämiseksi kahden kuukauden ajaksi? Ja ketään ei kiinnosta, Cantona kirjoitti.

Cantona nosti kirjeessään esille, että kisat järjestetään ainostaan Qatarissa kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan taloudellisen tuloksen vuoksi.

– Kaikki tietävät siitä. Tiedän, että heitä ei kiinnosta ja minun ulostuloni ei tule muuttamaan maailmaa, Cantona totesi.

Ranskalaisella on jo valmiit suunnitelmat MM-kisaotteluiden tilalle.

– En aio katsoa otteluakaan MM-kisoista, vaan aion katsoa uudestaan Columbo-sarjan. En ole katsonut sitä pitkään aikaan, Cantona päätti.

Uransa jälkeen näyttelijänäkin työskennellyt Cantona pelasi Manchester Unitedissa 143 ottelua tehden 64 maalia. Hän voitti seurassa neljä Valioliigan mestaruutta. Qatarin MM-kilpailut pelataan 20. marraskuuta - 18. joulukuuta.

Lue myös:

    Uusimmat