Mainos

Jari Litmasen näkemykset Qatarin MM-jalkapallosta tyrmistyttävät – lajilegenda uskoo kritisoitujen kisojen lunastavan odotukset

0:37
Tältä näyttää Qatarin MM-kisojen 80 000 katsojaa vetävä Lusail-päästadion.

Suomalainen jalkapallolegenda Jari Litmanen on vieraillut vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen näyttämöllä Qatarissa. Litmanen povaa turnauksesta menestystä kisojen järjestelyistä vastaavan komitean verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa.

Litmanen uskoo Qatarin MM-kisojen lunastavan niihin kohdistuvat odotukset ja vaatimukset.

– Siellä on paljon tekemistä myös jalkapallon ulkopuolella. Kukaan ei tule pettymään Qatarin kisoihin, Litmanen sanoo haastattelussa.

Qatarissa välimatkat pelipaikkojen välillä ovat pienet. Tämä on Litmasen mukaan merkittävä etu.

– Kompakti turnaus on etu kaikille joukkueille. Sen myötä joukkueet voivat majoittua yhdessä paikassa. He voivat hyödyntää samaa harjoituskeskusta ja pysyä lähellä stadioneita. Pelaajat ja valmentajat voivat keskittyä vain olennaiseen, Litmanen jatkaa.

Järjestävän komitean verkkosivuilla mainostetaan, ettei yhdenkään joukkueen tarvitse matkustaa otteluita varten tuntia pidemmälle.

Fifa myönsi Qatarille kisat joulukuussa 2010. Päätös on herättänyt vuosien varrella runsaasti kritiikkiä esimerkiksi järjestäjien ihmisoikeusrikkomusten, kisoja rakentavien ala-arvoisten työolojen ja korruption vuoksi.

Litmanen tapasi Qatarissa maan jalkapallossa jo pitkään mukana olleen Xavin.Litmasen kanssa yhdessä Barcelonassa pelannut espanjalainen pelaajalegenda valmentaa nykyisin qatarilaista Al Saddin joukkuetta.

– Qatarin liiga kehittyy jatkuvasti kansanvälisten pelaajien ja valmentajien vuoksi. Xavi on yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Hän voi auttaa nuoria pelaajia paljon, Litmanen sanoo.

Qatar on hallitseva Aasian mestari. Litmasen mukaan maan jalkapallo on kehittynyt huomattavasti.

– Isäntämaalla on mahdollisuudet mihin vain. Suurten maiden, kuten Saksan ja Brasilian, ja pienten maiden, kuten Qatarin ja Suomen, erot eivät ole enää niin suuria, Litmanen näkee.

Litmasen näkemykset ovat herättäneet sunnuntaina sosiaalisessa mediassa hämmennystä.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja