Jalkapalloikoni romahti kyyneliin kertoessaan miljoonia euroja vieneestä tragediastaan: "Se on kuin kokaiiniriippuvuus, paitsi kalliimpaa"

Jalkapallon Englannin Arsenalissa suurimman osan urastaan pelannut Paul Merson kärsi uransa aikana huume- ja alkoholiongelmasta sekä pahasta peliriippuvuudesta. Hän osallistuu paraikaa ITV:n tv-sarjaan, jossa entiset englantilaiset jalkapallosankarit koittavat palauttaa itsensä parempaan fyysiseen kuntoon. Merson oli matkalla kuvauksiin, kun romahti kyyneliin ja paljasti totuuden pois hassatuista miljoonista euroista.

Merson kertoo, että hän tuhlasi 1990-luvulla yli 8 miljoonaa euroa alkoholiin, huumeisiin ja uhkapeleihin. Urallaan Arsenalissa 327 liigaottelua pelannut ja Englannin maajoukkuessakin 21 ottelussa esiintynyt Merson sanoo, että on aiemminkin joutunut käsittelemään ongelmaansa.

– Se on niin väsyttävää, että sitä ei voi edes ymmärtää. Se on henkistä kärsimystä istua ja yrittää keksiä, miten pystyy rahoittamaan sen. Se on kuin kokaiiniriippuvuus, paitsi kalliimpaa. Kokaiinin käyttäjänä et pystyisi käyttämään näin paljoa rahaa, se ei ole mahdollista, Merson sanoo.

Englantilainen kertoo, että löi vetoa ensimmäisen kerran 16-vuotiaana. Sen lisäksi hän voi vieläkin saada luottoa brittiläisiltä pelifirmoilta, vaikka hänen ongelmansa ovat hyvin tunnettuja. TV-ohjelmassa Merson saa apua ensimmäisen askeleen ottamiseen Drewe Boughtonilta, joka on myös peliriippuvuudesta kärsinyt entinen ammattilaispelaaja.

– Minulla on todella juuri nyt ongelmia pelaamisen kanssa. Olen samanlaisessa tilanteessa kuin olin useita vuosia sitten. Pelaan jatkuvasti, enkä pidä itsestäni. Se pelottaa minua. Minun elämäni pitäisi olla hyvää. Minulla on kaksi upeaa lasta ja yksi fantastinen vaimo. Elämäni on romahtanut. Olen saanut tarpeekseni, Merson sanoo.



Lue myös:

    Uusimmat