Jakomäen panttivankikaappari yllätti poliisin – teki näin tyhjäksi ovelan suunnitelman

Jakomäen pankkiryöstäjälle ei kelvannut Mersu, vaan Volkswagen – Komisario kertoo, mitä autoon oli viritetty 1:46
Katso videolta: Pankkiryöstäjä halusi välttämättä Volkswagen Passatin, joka oli pankinjohtajan oma henkilöauto: "Tämä ei pääty hyvin", muistaa poliisi ajatelleensa.

Tutkinnanjohtajana Mikkelin panttivankidraamassa toiminut komisario muistelee, että ryöstäjälle järjestettiin pyyntöjen mukaisesti tietty pakoauto pankkikonttorin pihaan.

Komisario Seppo Sillanpää kertoo, että poliisi järjesti ryöstäjälle useita autoja, joilla hän olisi voinut paeta toiveidensa mukaisesti. Yksi niistä oli Mercedes Benz -merkkinen henkilöauto.

Poliisi oli kuitenkin tehnyt autoihin kustomointeja, joista se ei tietenkään antanut ryöstäjälle vihiä.

– Muuteltiin sitä niin, että se näytti täyttä tankkia bensiiniä, mutta todellisuudessa siinä oli vain pari kolme litraa. Hän ei olisi sillä siis kovin kauas päässyt, Sillanpää kertoo.

Suunnitelma meni kuitenkin pieleen, sillä ryöstäjälle kyseiset autot eivät kelvanneet. Sen sijaan mies yllätti viranomaiset.

– Hän oli pankissa kysellyt pankinjohtajalta, että mikä auto hänellä on. Kuuli, että hänellä on valkoinen Volkswagen Passat. Se sitten haettiin siihen oven eteen, ja tällä hän sitten pakeni.

– Viimeiset jarruvalot kun välähtivät, ajattelin mielessäni, että tämä ei pääty hyvin.

Katso koko Sillanpään mielenkiintoinen kuvaus tapahtuneesta yläpuolelta.

Missä olit, kun? on ohjelmasarja lähihistorian merkittävimmistä, dramaattisimmista ja kiinnostavimmista uutistapahtumista. Tämä artikkeli pohjautuu sarjan kolmannen tuotantokauden jaksoihin. Uudet jaksot MTV3-kanavalla 7.1. sunnuntaina kello 19.30 alkaen. Kaikki jaksot löydät MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat