Anne pakeni takapenkiltä vain sekunteja ennen Mikkelin suurta autoräjähdystä – katso nuoren naisen kertomus ja pako videolta

Anne pakeni takapenkiltä vain sekunteja ennen suurta räjähdystä – Katso nuoren naisen uskomaton pako 1:44
Vain sekunteja ja dynamiitti räjähti: Katso videolta, kun Anne pakenee pankkiryöstäjän autosta.

Elokuussa vuonna 1986 koetussa tapahtumasarjassa pankkiryöstäjä pakeni Helsingistä Mikkeliin kolmen panttivangin kanssa. Anne oli yksi heistä.

Ryöstäjällä oli pakoautossa mukanaan räjähteitä. Hän uhkasi räjäyttää auton ihmisineen, mikäli yksikään panttivangeista pakenisi autosta.

Useita tunteja ryöstäjän panttivankina ollut pankkivirkailija Anne Hämäläinen arvioi Mikkelissä, että ryöstäjä tulee räjäyttämään auton, jos poliisi ei päästä häntä pakenemaan.

– Jos me ei lähdetä eteenpäin, me lähdetään ylöspäin, ryöstäjä uhkasi.

Kun Hämäläinen näki ryöstäjän peukaloivan räjähteidensä katkaisijaa, päätti hän tehdä rohkean liikkeen.

Katso yläpuolelta Hämäläisen uskomaton selviytyminen Mikkelin panttivankidraamasta, joka päättyi lopulta valtavaan räjähdykseen kaupungin keskustassa.

Koko tiedotustilaisuuden pääset katsomaan alapuolelta.

Katso koko tiedotustilaisuus Mikkelin panttivankidraamasta 14:56

Missä olit, kun? on ohjelmasarja lähihistorian merkittävimmistä, dramaattisimmista ja kiinnostavimmista uutistapahtumista. Tämä artikkeli pohjautuu sarjan kolmannen tuotantokauden jaksoihin. Uudet jaksot MTV3-kanavalla 7.1. sunnuntaina kello 19.30 alkaen. Kaikki jaksot löydät MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat