Copterlinen tragedia: Toista pilottia ei löytynyt muiden menehtyneiden joukosta – ystävät päättivät toisin

Toinen Copterlinen piloteista ei löytynyt muiden menehtyneiden mukana – ystävät päättivät toisin 1:53
Kaksi viikkoa kului, eikä Peteriä löytynyt. Ammattisukeltajat päättivät puuttua peliin.

Tallinnan edustalla vuonna 2005 pudonneen helikopterin turmassa menehtyi 14 henkilöä. 13 heistä löydettiin turmapaikalta nopeasti, mutta toinen piloteista katosi. Asia jäi piinaamaan monia.

Kaksi viikkoa turman jälkeen kadonneen lentäjän, Peter Fredrikssonin ystävät päättivät puuttua peliin. Fredrikssonin kaverit, kaikki ammattisukeltajia, lähtivät etsimään ystäväänsä lähimaastosta.

Omaiset saivat pian helpottavia mutta surullisia uutisia, kun Fredrikssonin ruumis löytyi sukellusrobotin avulla noin 40 metrin päästä onnettomuusalueesta.

Miksi Peteriä ei löytynyt muiden joukosta?

Sukeltajat arvioivat tällöin, ettei Fredriksson ollut helikopterin kyydissä sen vajotessa meren alle.

– Mun mielestä ruumis ei ollut ajautunut pitkää matkaa. En osaa sanoa vielä, mutta onko pudonnut koneesta aiemmin ainoana? Pohti Fredrikssonin ystävä ja sukeltaja Mikko Simola.

Kokeneena lentäjä tunnetun Fredrikssonin ei pitänyt alunperin edes olla mukana turmalennolla, sillä hän oli vaihtanut työvuoroaan kollegan kanssa vain muutama päivä ennen traagisia tapahtumia.

Mutta putosiko Fredriksson helikopterista alas jo ennen aikojaan? Siihen ei saatu koskaan vastausta. 

Artikkeli on osa MTV Uutisten Missä olit, kun? -sarjan kokonaisuutta. Sarjan neljännen tuotantokauden neljäs jakso käsittelee Copterlinen onnettomuutta ja sitä seuranneita tapahtumia. Jakso nähdään MTV3-kanavalla sunnuntaina 19.5. kello 19.30.

Sarjan kaikki jaksot ja haastatteluiden pidemmät versiot löydät heti MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat