Jääkö Here sittenkin Nokialle? Autonvalmistajilla näyttäisi olevan ovela taktiikka

Potentiaalisimmat Nokian karttapalvelu Heren ostajaehdokkaat ovat saksalaiset autonvalmistajat. Pöydällä on kuitenkin yhä myös mahdollisuus, että Here jää Nokialle, jos tarjous jää liian alhaiseksi.

Nokian rahoitus- ja talousjohtaja Timo Ihamuotila toteaa, että strateginen arviointiprosessi Heren suhteen alkaa olla loppusuoralla. Sen tarkemmin hän ei suostu jatkosta puhumaan.

– Me tiedotamme sitten kun meillä on tästä jotain tiedotettavaa.

Analyysiyhtiö Inderesin analyytikko, toimitusjohtaja Mikael Rautanen toteaa, että Heren vahvimmat ostajaehdokkaat ovat yhä saksalaiset autonvalmistajat.

Vaikka tietysti on hyvä, että potentiaalinen ostaja löytyy, Rautanen näkee myös kolikon toisen puolen.

– Pelkään, että nämä saksalaiset autonvalmistajat ovat saaneet karkotettua muut kiinnostuneet ostajat pois tarjouspöydästä. Autonvalmistajat ovat Heren tärkeitä asiakkaita ja he ovat sanoneet muille, että jos Here päätyy toiseen omistukseen, he vaihtavat kilpailevaan kartta-alustaan, Rautanen sanoo.

Hänen mukaan muiden ostajaehdokkaiden kaikkoamisen myötä Herestä maksettava hinta on jäämässä odotuksia heikommaksi.

Here jääkin Nokialle?

Odotukset ovat liikkuneet jopa yli neljässä miljardissa eurossa. Tämänhetkiset arviot ovat kuitenkin vain 2,5–3 miljardin luokkaa.

Myös se mahdollisuus on yhä pöydällä, että Nokia pitää Heren itsellään, jos kauppahinta on liian alhainen.

– Siinä vaihtoehdossa Nokia pitäisi sen omistuksessaan, kehittäisi sitä eteenpäin niin, että sen arvo nousee. Myisi sitten tulevaisuudessa, kun siitä ehkä saisi vähän korkeamman hinnan, Rautanen toteaa.

Rautanen uskoo Heren kasvunäkymiin. Sillä on paljon arvokasta teknologiaa.

– Jos kauppahinta jää alle kolmen miljardiin, niin se ei mielestäni huomioi Heren kasvunäkymiä.

Lue myös:

    Uusimmat