Mainos

Jääkiekkolupauksen ura päättyi hyytävään loukkaantumiseen – HPK järjestää Teemun, 21, avuksi hyväntekeväisyysottelun

Jääkiekkolupaus Teemu Tenhusen maailma musteni marraskuun lopussa 2017. HPK:n A-junioreissa pelannut puolustaja lähti toisessa erässä Jokereita vastaan hakemaan kiekkoa maalin takaa ja ajautui päin laitaa. Aiemmin ottelussa ylivoimamaalin syöttänyt Tenhunen loukkaantui pahasti. 

Hänen seitsemäs niskanikamansa murtui ja teki tuhoja selkäytimessä.

– En muista juuri mitään pelistä, päivä vaikutti ihan normaalilta. Muistan tilanteesta vain sen, että lähdin hakemaan kiekkoa maalin takaa ja kaaduin. Sitten tapahtui vähän samanlainen kuin kyynärpään kiukkusuonen lyöminen jonnekin, mutta kipu oli kymmenkertainen ja koko kropassa, nyt 21-vuotias Tenhunen kertoo HPK:n verkkosivuilla.

– Olin koko ajan tajuissani ja makasin jäällä miettien, että mitä nyt tapahtuu. Mikään ei vaan liikkunut. Muistan sen, että joukkuekavereista Niilo-Kustaa Määttä ja Eemeli Jeskanen olivat ensimmäisenä paikalla. "Jeska" istui viereeni, otti hanskat käsistäni pois ja piti kädestäni kiinni koko sen ajan, kun makasin jäällä.

Tenhunen vietiin ambulanssilla Tampereelle. Edessä oli leikkaus ja kahden viikon tehohoitojakso.

Kuntoutus aloitettiin jo tehohoitojakson aikana, mutta istuminen oli Tenhusen mukaan mahdottomuus. Kuntoutusosastolla Teemu vietti viitisen kuukautta.

– Tein puolen tunnin – tunnin harjoituksia joka päivä kolme kertaa. Koska vamma oli niin laaja, kaikkea treenattiin. Useita viikkoja meni kuitenkin siihen, että esimerkiksi istuminen tuntui jollain tapaa normaalilta.

Kädet toimivat, liikkuminen pyörätuolissa

Tenhusen kädet lähtivät toimimaan suhteellisen nopeasti. Tämänhetkisessä kuntoutuksessa keskitytään sormiin, jotka ovat pikkuhiljaa palautuneet.

Tenhunen liikkuu pyörätuolissa.

– Jaloista ei anneta minkäänlaisia ennusteita. Hyvin todennäköisesti käytän pyörätuolia tulevaisuudessakin. Jalkoja lähinnä hierotaan ja yritetään herätellä tuntoa. Paljon on tarinoita, että jalat ovat lähteneet toimimaan, mutta vielä enemmän on tarinoita siitä, etteivät ne sitä tee. Mutta pitää muistaa, että jos osuma olisi tullut sentin ylemmäs, en ehkä olisi tässä.

Tenhunen asuu tätä nykyä Nurmijärvellä lähellä perhettä ja ystäviään, joiden kanssa hän pelaa entiseen tapaan Playstationia. Lempiasiansa maailmassa, jääkiekon, Teemu on joutunut kuitenkin pelaamisen osalta hylkäämään.

Viimeisellä kaudellaan Tenhunen ehti iskeä A-nuorten SM-liigassa 31 ottelussa hienot tehot 5+16=21. Sitä ennen kevätkaudella 2017 hän juhli HPK:n paidassa Suomen mestaruutta.

Ottelu ensi viikon lauantaina

HPK ry ja HPK Alumni Hilut järjestävät Tenhusen tueksi ensi viikon lauantaina 25.8. hyväntekeväisyysottelun HPK Alumni – Jokerit Alumni Hämeenlinnan Ritari-areenassa. Pääsylippujen tuotto ja ottelun myyntipisteiden tuotot lahjoitetaan Teemulle.

Ottelun jälkeen järjestetään lisäksi huutokauppa, jonka tuotto lahjoitetaan Teemulle.

Lippu otteluun maksaa 10 euroa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja