Jääkiekkopomo Rene Fasel uskoo KHL:n laajenevan Länsi-Eurooppaan

Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) sveitsiläinen puheenjohtaja Rene Fasel uskoo, että Venäjän kiekkoliiga KHL laajenee myös Länsi-Eurooppaan.

KHL-joukkueiden Ufan ja Kazanin välisessä, Sveitsin Davosissa maanantai-iltana pelatussa ottelussa puhunut Fasel näkee tämän tapahtuvan "ennemmin tai myöhemmin".

- Meillä on paljon huippuluokan joukkueita joka puolella Eurooppaa. KHL menee itään, Koreaan, Japaniin, ehkä myös Kiinaan tulee toinen joukkue. Ja silloin voisi olla mahdollista luoda KHL:n itäinen konferenssi. Lännessä taas on Pariisia, Lontoota, Italiassa Milanoa, Saksaa, Itävaltaa... Ennemmin tai myöhemmin näemme yhden ison kansainvälisen eurooppalaisen jääkiekkoliigan. Ehkä se voisi olla KHL:n läntinen konferenssi, Fasel mietti venäläissivustojen R-Sportin ja Tassin mukaan.

Vuonna 2008 toimintansa aloittaneessa KHL:ssä pelaa tällä hetkellä 24 joukkuetta. Venäläisseurojen ohella mukana ovat suomalaisseura Jokerit sekä seurat Valko-Venäjältä, Kiinasta, Kazakstanista ja Latviasta. Aiemmin liigassa on pelannut joukkueita Slovakiasta, Tshekistä, Kroatiasta ja Ukrainasta.

Lue myös:

    Uusimmat