Jääkiekkoliitto vaatii SM-liigalta nopeampia toimia sarjauudistuksessa – "Aikaa ei ole hukattavaksi"

SM-liiga sulki ovensa – Kiekko-Espoon liigahaave vaakalaudalla 1:27
SM-liiga ilmoitti torstaina lyövänsä ovet säppiin uusilta lisenssihakemuksilta.

Suomen Jääkiekkoliitto on ottanut kantaan SM-liigan torstaisen lisenssipäätöksen kirvoittamaan sarjajärjestelmäkeskusteluun.

SM-liiga tiedotti torstaina, ettei se aio ottaa vastaan uusia lisenssihakemuksia kaudelle 2024-25, koska haluaa arvioida koko liigan lisenssijärjestelmän uudelleen. SM-liiga kertoi myös avaavansa keskustelut Jääkiekkoliiton kanssa yhteistyösopimuksen päivittämisestä.

SM-liigan päätös keräsi runsaasti kritiikkiä suomalaisen kiekkoväen keskuudessa. Muun muassa pelaajayhdistys SJRY pettyi SM-liigan päätökseen pitää sarjan toistaiseksi suljettuna.

Nyt myös Jääkiekkoliitto on antanut SM-liigan tiedotteeseen oman vastineensa. Puheenjohtaja Harri Nummela kommentoi aihetta napakasti.

Suomalaisen jääkiekon kannalta olisi tärkeää, että Suomessa olisi tulevaisuudessa ammattimaisesti toimivia ja ammattilaisuuden mahdollistavia huippukiekon seuroja enemmän kuin nykyisin Liigassa pelaavat 15 seuraa, Nummela toteaa Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Jääkiekkoliiton mukaan uusi sarjajärjestelmä olisi saatava jäsenneltyä kuntoon mahdollisimman nopeasti, eikä vain lykätä päätöstä tulevaisuuteen. Tiedotteen mukaan Jääkiekkoliitto on jo pidemmän aikaa ollut valmis etenemään nopeasti sarjajärjestelmän uudistamisessa.

– Jääkiekkoliiton on vaikea nähdä, että huippukiekon sarjajärjestelmä voisi pysyä nykyisellään kovin pitkään. Kysymys on nyt ennen kaikkea siitä, miten nopeaan etenemisaikatauluun me yhteistyössä pystymme, Jääkiekkoliiton tiedotteessa todetaan.

Nummela vahvistaa sanoillaan Jääkiekkoliiton kantaa.

Ymmärrämme, että Liigan puolella asiassa tarvitaan perusteellista valmistelutyötä mm. lisenssiehtoihin ja osakassopimuksiin liittyvissä kysymyksissä. Uskomme kuitenkin, ettei aikaa ole hukattavaksi: huippukiekon maailma on muuttunut ja muuttuu nopeasti ja rakenteiden on pysyttävä muutoksessa mukana, Nummela painottaa.

Nummelalla on myös oma näkemys siihen, minkälainen sarjamalli voisi toimia nykyisen SM-liigan ja Mestiksen sijaan.

Mielestäni varteenotettava vaihtoehto tulevaksi rakenteeksi olisi julkisuudessakin keskusteltu ns. A- ja B-liigamalli, jossa kahdessa eri tasolohkossa pelaisi esimerkiksi 20–22 seuraa. Keskeinen osa mallia olisi vahva kilpailullisuus. Tämä tarkoittaisi, että eri sarjatasojen välillä olisi kaikissa kohdin nousun ja putoamisen mahdollisuus, Nummela toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat