Jääkiekkoliiton pomo Kiekko-Espoon kolhitusta Liiga-unelmasta: "Vielä varmasti koittaa se päivä"

SM-liiga sulki ovensa – Kiekko-Espoon liigahaave vaakalaudalla 1:27
SM-liiga sulki ovensa – Kiekko-Espoon liigahaave vaakalaudalla

Suomen Jääkiekkoliitto otti perjantaina kantaa Liigan uusimpaan lisenssipäätökseen. Liiton puheenjohtaja Harri Nummela valaa MTV Urheilun haastattelussa uskoa päätöksestä osumaa ottaneelle Kiekko-Espoolle. 

SM-liiga kertoi torstaina, ettei uusia lisenssihakemuksia oteta vastaan kautta 2024-2025 koskien. Päätös nosti julkisuuteen useita kriittisiä äänenpainoja. Muun muassa Pelaajayhdistys (SJRY) ja Tapparan huippuhyökkääjä Veli-Matti Savinainen arvostelivat ratkaisua. 

Perjantaina myös Suomen Jääkiekkoliitto otti kantaa Liigan tiedotteeseen. Liitto kantaa huolta suomalaisen huippukiekon tilasta. Päätös kiristää Suomi-kiekon pantaa, kun samaan aikaan Euroopassa muut kiekkomaat tekevät nousua taustalla, sanoo Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela. 

– Ei meillä rajattomasti ole aikaa. Olisi tärkeää, että tässä päästäisiin eteenpäin.

– Kuten on nähty vaikka juuri päättyneissä MM-kisoissa, niin emme ole ainoa maa, joka jääkiekkoa kehittää. Muut tekevät ja juoksevat yhtä lailla kovaa, Nummela kommentoi MTV Urheilulle. 

Liiton kannanotossa käy selväksi. että sillä on ollut jo pitkään valmius edetä mahdollisimman nopeasti sarjajärjestelmien muovaamisen suhteen. 

Vaikka päätös ei liiton mielestä ollut optimaalinen, se ei tullut yllätyksenä. 

– Mitä esimerkiksi tulee allekirjoittaneen ja Liigan puheenjohtajan Heikki Hiltusen väliseen yhteydenpitoon, niin kyllä tässä ollaan tilanteesta oltu tietoisia ja kerrottu myös omia näkökulmia, Nummela jatkaa. 

Liitto A+B-mallin kannalla

Jääkiekkoliiton mielestä yksi varteenotettava malli tulevaksi sarjarakenteeksi olisi aiemminkin julkisuudessa esitelty A- ja B-liigamalli, jossa kahdella eri tasolla pelaisi 20-22 joukkuetta. Nummela korostaa, että Suomeen tarvitaan enemmän korkean tason jääkiekkoseuroja. 

– Uskon, että tämä malli toteutuessaan mahdollistaisi sen, että Liiga-seurojen terävin kärki olisi entistä kilpailukykyisempi kansainvälisessä kilpailussa. Samaan aikaan se toteuttaisi tavoitetta, että Suomessa olisi enemmän kuin 15 ammattimaisesti toimivaa huippukiekon seuraa.

Mestiksen hallitseva mestari Kiekko-Espoo on Liigan päätöksen ehkäpä suurin kärsijä. Espoolaisseura on tehnyt määrätietoista työtä Liiga-paikan eteen. Seuran julkinen tavoite on ollut hakea lisenssiä ensi syksynä kaudelle 2024-2025. 

Liigan tuoreen päätöksen jälkeen K-Espoo kertoi vastineessaan pyrkivänsä edelleen samaan tavoitteeseen. 

Harri Nummela valaa uskoa espoolaisseuraan. 

– Espoossa on tehty esimerkillistä työtä sen suhteen, että huippukiekkoa on siellä pitkäjänteisesti ja kestävälle pohjalle kehitetty. Uskon ja toivon, että Kiekko-Espoossa edelleen sitä työtä jaksetaan jatkaa. Vielä varmasti koittaa se päivä, että asiat Suomessa muuttuvat. 

Lue myös:

    Uusimmat