Pelaajat rajusti SM-liigan tyrmäyspäätöstä vastaan – näin pettymystä kommentoidaan: "Ei oikein ymmärretä"

Näin Mestiksen mestaruuspokaali nousi Kiekko-Espoon pelaajien ylle 1:17
Kiekko-Espoo nosteli Mestis-pokaalia kauden päätteeksi – Liiga-unelma koki kolauksen torstaina

SJRY, eli Pelaajayhdistys on pettynyt Liigan päätökseen pitää sarja toistaiseksi suljettuna.

– Ei tämä hyvä uutinen ole missään tapauksessa. Pelaajayhdistyksen väkevä kanta on edelleen, että Liigan tulisi olla urheilullisesti avoin, SJRY:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt kommentoi MTV Urheilulle. 

SM-liiga tiedotti torstaina, että lisenssihakemuksia kaudelle 2024–2025 ei oteta vastaan lainkaan. Päätöstä perusteltiin halulla rauhoittaa tilanne mahdollista sarjajärjestelmäuudistusta ajatellen.

– Työtä on tehty jo aikaisemmin sen eteen, että on selvitetty sarjajärjestelmän muutosta. Tämän takia ei oikein ymmärretä tuoreinta sulkupäätöstä, Ramstedt jatkaa. 

Ratkaisu on kova isku etenkin Mestiksessä pelaavalle Kiekko-Espoolle, joka on aiemmin ilmaissut selkeästi halukkuutensa hakea lisenssiä syksyllä. Myös uudelleensyntymistään rakenteleva Jokerit joutuu siis odottamaan. 

Kahdella korkeimmalla sarjatasolla pelaavien pelaajien kanta on selvä. SJRY teki keväällä kyselyn, johon vastasi kaikkiaan 465 Liigan ja Mestiksen pelaajaa. 98% vastanneista oli avoimen Mestiksen ja Liigan kannalla. 

Ramstedtin mielestä Liiga tekee itselleen karhunpalveluksen.

En näe, että tämä ajaa missään tapauksessa SM-liigan kokonaisetua. Kilpailu kehittäisi kaikkia. Se on lähtökohta kuitenkin, Ramstedt päättää.

Sihvosen videokolumni: Nämä olivat Liigan, Mestiksen ja MM-kisojen puheenaiheet kaudella 2022-2023 – Leijonista kova väite 12:04
Nämä olivat Liigan, Mestiksen ja MM-kisojen puheenaiheet kaudella 2022-2023 – Leijonista kova väite

Lue myös:

    Uusimmat