Jääkiekkoliiga alkoi turvallisen tuntuisesti maskit kasvoilla – "Se on vahva suositus"

1:08
Videolla Petri Kontiolan 2-1-maali torstain HPK-Kärpät-ottelusta.

Miesten jääkiekkoliiga alkoi torstaina poikkeusoloissa Hämeenlinnassa. Vuoden 2019 mestaruuskevään väenpaljoudesta ei luonnollisesti ollut tietoakaan, kun HPK:n kotipyhätön maksimikapasiteetti oli kauden avauksessa 3 050. Normaalisti jäähalliin voitaisiin ottaa jopa 5 360 katsojaa.

Tunti ennen HPK–Kärpät-ottelun käynnistymistä alkoivat noin kymmenen minuutin välein toistuvat kuulutukset, joissa katsojia ohjeistettiin pitämään katsomossa huolta turvaväleistä. Moni katsoja oli varustautunut kiekkokauden avauspeliin asianmukaisesti omalla kankaisella kasvomaskilla. Maskipakkoa jäähallilla ei ollut, mutta HPK:n suositus oli selkeä, sillä ovilla katsojille jaettiin kertakäyttöinen hengityssuojain ilmaiseksi.

– Se on suositus, mutta se on vahva suositus, koska haluamme sen kaikille ilman kustannuksia tarjota, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen sanoi.

Pihalla ja katsomoissa väljää

Hämeenlinnan jäähallin pihalla ei ennen ottelua vaeltanut suuria ihmismääriä. Suurin osa oli selvästi ostanut lippunsa ennakkoon, koska hallin pihalla ilmaisen pääsylipun kanssa päivystänyt mies pääsi ylimääräisestä tiketistään eroon vasta viitisen minuuttia ennen peliä.

Joukkueiden luistellessa jäälle katsomossa näytti odotetun väljältä.

– Haluamme tehdä turvallisen ottelutapahtuman, joka lähtee rajoitetusta kapasiteetista. Halli on jaettu kuuteen eri lohkoon ja joka paikassa on tarjolla erittäin riittävä määrä käsidesiä, Toivanen kertoi järjestelyistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja