Halli jäi puolilleen SM-liigakauden avauksessa – "Taloudellisesti tämä ei tule olemaan kannattava kausi"

1:01
Videolla Jesse Puljujärven 4-2-maali torstain HPK-Kärpät-ottelusta.

Miesten jääkiekkoliigan yleisömäärä on jokasyksyinen puheenaihe. Tänä syksynä tilanne on vieläkin puhuttavampi, sillä yksikään liigajoukkue ei pääse myymään halliaan tupaten täyteen yleisörajoitusten takia.

– Taloudellisesti tämä ei tule olemaan kannattava kausi, mutta tästä pystytään selviämään siten, että toiminta jatkuu, Hämeenlinnan Pallokerhon toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoi liiga-avauksen alla.

Toivasen mukaan lipunmyynti kauden avausotteluun HPK-Kärpät päästiin avaamaan vasta otteluviikolla, kun viimeisetkin ottelutapahtuman järjestämiseen liittyvät seikat oli käyty viranomaisten kanssa läpi.

5 360 henkilöä ottelutapahtumissa vetävän HPK:n kotihallin uusi maksimikapasiteetti on toistaiseksi 3 050, joista 1 300 kuuluu kausikorttilaisille.

HPK nosti kauden alla irtolippujen hintoja hieman, mutta Toivasen mukaan lipunmyynti painottuu aina pelipäivälle.

– Jos katsoo lipunmyynnin kehitystä, niin se on ollut hieman verkkaisempaa, mitä normaalina kautena. Teimme tietyn maltillisen tasokorotuksen ihan kapasiteetista johtuen kaikkiin lippuluokkiin, Toivanen taustoittaa.

Turvattomuuden pelosta, lipunhinnoista tai muista syistä johtuen poikkeustilakauden avausottelun yleisömääräksi jäi 2 006 katsojaa.

Maskeille vahva suositus

 Vain puolilleen myydyn Hämeenlinnan jäähallin pihalla ei ennen ottelua vaeltanut suuria ihmismääriä. Suurin osa oli selvästi ostanut lippunsa ennakkoon, sillä hallin pihalla ilmaisen pääsylipun kanssa päivystänyt mies pääsi ylimääräisestä tiketistään eroon vasta viitisen minuuttia ennen peliä.

Jääkiekkoliigaseuroista jyväskyläläinen JYP edellyttää katsojilta hengityssuojaimen käyttöä. Hämeenlinnassa monilla oli maski jo omasta takaa, mutta yksittäisiä paljaitakin kasvoja katsomossa vilkkui.

HPK:lla ei maskipakkoa ollut, mutta seuralähtöinen suositus oli kuitenkin selkeä: jokaiselle katsojalle oli hallin ovella jaettu yksittäispakattu hengityssuojain.

– Se on suositus, mutta se on vahva suositus. Haluamme sen (maskin) kaikille ilman kustannuksia tarjota. Siitä se (peliin tuleminen) ei ainakaan jää kiinni, meiltä sen saa, Toivanen painotti.

Turvaväli pitää makkarajonossakin

Todellista testiä rajoitusten toimivuudelle Hämeenlinnassa ei yleisömäärän takia nähty. Erätauoilla WC- tai makkarajonot eivät olleet sen pidempiä kuin lähikaupassa, eikä kotijoukkueen Jere Innalan pikainen avausmaali vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen aiheuttanut tarpeettomia ylävitosia tai halailua.

Katsomossa tiivimpää oli vain vierasjoukkue Kärppien fanikatsomossa, jolle oli varattu oma katsomonosansa. Muu yleisö oli kuudessa eri lohkossa.

– Turvallinen ottelutapahtuma lähtee rajoitetusta kapasiteetista. Halli on jaettu kuuteen eri lohkoon, ja joka paikassa on tarjolla erittäin riittävä määrä käsidesiä, Toivanen kertoi järjestelyistä.

Katsojat kokivat ottelutapahtuman turvajärjestelyiltään varsin riittäväksi. HPK:n ja Kärppien välistä kauden avausta jännittäneet hämeenlinnalaiset Atte ja Samuel eivät nähneet maskipakolle tarvetta tulevaisuudessakaan.

– On se ihan hyvä, että pyritään noudattamaan valtion suosituksia. Maskisuositus on hallilla vallan riittävä, kun niitä jaetaan ilmaiseksi, kaverukset pohtivat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja