Jääkarhun pieru vai raaka kuristaja? Pekka Pouta ihastui yleisön lähettämiin sääsanoihin – nämä ilmaisut ylsivät suosikeiksi

Pekka Pouta ihastui yleisön lähettämiin sääsanoihin 1:56
Nämä hirmupakkasia kuvailevat sääilmaisut nousivat Pekka Poudan suosikeiksi.

MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta pyysi viime viikolla yleisön apua sääennusteeseen, sillä Pouta kaipasi uusia superlatiiveja pitkään jatkuneille hirmupakkasille.

Jopa Poudalta alkoivat sanat loppua.

– Nyt kaipaisinkin yleisön apua. Keksikää uusia kuvailevia jopa hauskoja ilmaisuja säästä! Entä onko mielestäsi joku sää ilmaisu teistä tosi hauska tai ärsyttävä?, yllytti Pouta viime viikolla. 

Pouta suorastaan hirnui naurusta, kun näki pitkän listan yleisön lähettämiä kuvailevia ja ilmeisen hauskoja sääilmaisuja.

– Listassa on suorastaan klassikkosanoja ja merkitsen tähän hymiöllä hauskimmat. Tässä listassa on monia sanoja, joita en ole käyttänyt kuten jääkarhun pieru tai polttopuiden napostelija

Pouta toteaa pilke silmissään, että sääennustuksessa käytetyt erikoiset ilmaisut kuten pakkaspommi tai lumi-inferno syntyvät usein itsestään ilman miettimistä.

Pakkanen inspiroi eniten

Poudan mukaan ei ole mikään ihme, että yleisö innostui sanahaasteesta, sillä sään ääri-ilmiöt kuten paukkupakkanen inspiroi häntä itseäänkin enemmän keksimään uusia kylmää säätä kuvaavia sanoja. 

– Yleisön sanalistassa on useita naapurimaahan Venäjään viittaavia sanoja kuten Siperian syleily saapuu, Putinin puhallus tai aivastus ja terveiset rajan takaa.

Poudan mukaan kylmä pakkassää saapuu oikeastikin Idästä.

– Meillä on aina ollut näitä Venäjään viittaavia sanontoja ihan muinaisista ajoista saakka. Onhan näissä varmaan, jotain poliittistakin.

Poudan mukaan yleisön rakastamista sääilmaisuista voi syyttää myös uutiskilpailua.

– Olikohan seksihelle ensimmäisiä sanoja, josta tuli iso ilmiö ja se nousi otsikoihin. Samalla tavalla kävi valkoisen kurittajan tai pakkasmoukarin kanssa. Ne tuovat lukijoita sivustolle.

Pouta sanoo vaipuvansa säänirvanaan

Poudan mukaan aiemmin säätiedotukset olivat virallisempia, millä haettiin luotettavuutta.

– Sääennustuksen muoto on tehokas. Säätiedotuksen isoin virhe on, että ihmiset vaipuvat säänirvanaan. Pakko myöntää, että vaivun itsekin välillä nirvanaan ennustusta tehdessäni, tunnustaa Pouta.

Pouta lisää, että onneksi minulla on tutkakuvat apuna, jos ajatus pätkii.

– Ihmisten kiinnostus säätä kohtaan on kasvanut, sillä sää vaihtelee ja osuvuus on parantunut. Parempi grafiikka antaa mahdollisuuden vapaasti revitellä, iloitsee Pouta tuttu virne naamallaan.

Lue myös:

    Uusimmat