Pekka Poudalta loppuvat sanat talven sääennusteissa

Auta Pekka Poutaa ja keksi uusia sääilmaisuja hirmupakkasille 0:32
VIDEO: Auta Pekka Poutaa!

Yli kolmekymmentä vuotta MTV:n meteorologina olleen Pekka Poudan mukaan nyt on kysymyksessä todella poikkeuksellinen talvi.

– Tämän tyyppinen talvi oli viimeksi urani alkupuolella, kertoo Pouta.

Pouta muistaa käyttäneensä kylmän pakkassään aikoina lukuisia kertoja esimerkiksi näitä säätä kuvailevia ilmaisuja kuten lumi-infernoa, yhtä kylmää kuin Siperiassa ja lumikaaos.

MTV:n sääsivuilta tutuksi tulleita ja kansan suussa elämään jääneitä ilmaisuja ovat olleet muun muassa hirmupakkaset, valkoinen kurittaja ja pakkasnyrkki. Mediassa on kirjoitettu jopa pakkasmoukarin paluusta.

– Sääennusteet ja niissä käytetyt sanat herättävät ihmisissä vahvoja tunteita. Osaa ne tuntuvat ärsyttävän, kun taas osa suorastaan rakastaa ja odottaa, mitä uusia ilmaisuja nyt käytän,  toteaa Pouta hymyssä suin.

Ennusteet kuuluvat MTV Uutisten luetuimpien juttujen joukkoon eikä se ole mikään ihme, sillä säätila vaihtuu yllättävällä tavalla kesken päivänkin.

– Nyt kaipaisinkin yleisön apua. Keksikää uusia kuvailevia jopa hauskoja ilmaisuja säästä! Entä onko mielestäsi joku sää ilmaisu teistä tosi hauska tai ärsyttävä?, yllyttää Pouta.

Pouta on yhä itse innostunut työstään meteorologina, vaikka nykyteknologiasta huolimatta päivän sää voi muuttua nopeastikin, mutta se ei onnistu yllättämään konkarimeteorologia.

– Näissä hommissa ei ole takuulla tylsää päivää! nauraa pilkesilmässä Pouta.

Lue myös:

    Uusimmat