Jaajo Linnonmaa lopettaa Aamulypsy-radio-ohjelmassa: "Nyt on sopiva hetki kertoa kaikille"

Haastattelussa Jaajo Linnonmaa 4:52
Jaajo Linnonmaa kertoi Radiogaalaan saapuessaan muun muassa isyydestään MTV Uutisille.

Pitkäaikainen radiojuontaja Jaajo Linnonmaa lopettaa suositussa aamushow'ssa.

Radiojuontaja Jaajo Linnonmaa ilmoitti 23. marraskuuta lopettavansa suositussa Radio Suomipopin  Aamulypsy-radio-ohjelmassa. Hän tekee viimeisen lähetyksensä 22. joulukuuta.

– Rakkaat aamulypsäjät, kiitos kaikista vuosista! Huomaan tätä kirjoittaessa, että Aamulypsystä, mun juontajakavereista ja kuuntelijoista on tullut mulle vuosien saatossa todella tärkeitä. Syy, miksi lopetan, on kuitenkin tärkeämpi, Linnonmaa kirjoitti Instagram-julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Linnonmaan lopettamispäätös liittyy hänen perheeseensä.

– Olin alkuvuodesta 3 kuukautta isyysvapaalla. En aiemmin ole isyysvapaita pitänyt, mutta kuopuksen kohdalla halusin tehdä poikkeuksen. Olin onnellinen ja iloinen, että pääsin mukaan lasteni elämään ihan eri tavalla saadessani jakaa arkiaamut heidän kanssaan. Sain syödä aamiaista yhdessä ja kuulla, mitä kivaa koulussa ja päiväkodissa on luvassa. Sitten vein heidät kouluun, tapasin luokkakavereita, opettajia, luokkakaverien vanhempia ja pääsin ikään kuin kokonaan uuteen maailmaan mukaan, Linnonmaa kirjoitti.

Linnonmaa koki, että aamuradion takia kaikki edellä mainittu jää häneltä kokematta ja hän tuli surulliseksi. 


– Kun isyysvapaa oli loppumassa, niin lapset kysyivät, onko minun pakko mennä takaisin radioon ja voisinko jatkossakin olla aamuisin kotona. Huhtikuussa, kun palasin takaisin radioon, kerroin pomoille, että haluaisin lopettaa ja viettää aikaa enemmän perheen kanssa. Sovittiin, että teen syksyn neljää päivää viikossa ja vuodenvaihteessa lopetan. Nyt siitä on sopiva hetki kertoa kaikille, Linnonmaa jatkoi. 

Linnonmaa jäi edellisen kerran pois radiosta vuonna 2011. 

– Itkin viimeisessä lähetyksessä lohduttomasti. Silloin en ollut varma oliko päätökseni oikea. Nyt olen ja olen todella onnellinen, että tämä hieno matka päättyy näin, Linnonmaa kirjoitti.

Linnonmaa aloitti ohjelman yhdessä Anni Hautalan kanssa vuonna 2006 ja yhdessä he myös lopettavat 22. joulukuuta. Lähetyksissä ovat joulukuussa mukana myös Juha Perälä, Juha Vuorinen ja Hovimuusikko Ilkka. Linnonmaa jakoi kiitosta myös Tuukka Ritokoskelle ja  Janni Hussille.

– Tuukka ja Janni saavat minulta myös sylillisen rakkautta ja kiitosta. Ollut mahtava seurata ihan vierestä, miten nämä kaksi nuorta lahjakkuutta ovat kasvaneet Aamulypsy-perheeseen. Tiedän myös, että vaikka tästä lähden, niin Aamulypsyn henki jää studioon. Isoin kiitos vaimolleni, joka on mahdollistanut tämän kaiken. Teitä jää ikävä, Linnonmaa päätti koskettavan kirjoituksensa.

Suomipopin tiedotteen mukaan Aamylypsyn uudistuksesta kerrotaan ensi viikolla lisää, mutta Ritokoski ja Hussi ainakin jatkavat Aamylypsyssä. 

Lue myös:

    Uusimmat