Mainos

Itsemurhaväitteet epäilyttävät Etelä-Afrikassa: Poliisi paljasti kirjassa yksityiskohtia entisen ministerin pedofiiliringistä, löydettiin pian kuolleena

Etelä-Afrikassa puhuttaa poliisijohtajan mystinen murha. Mark Minnie murhattiin juuri sen jälkeen, kun hän paljasti kirjassaan yksityiskohtia väitetystä pedofiiliringistä, joka toimi Etelä-Afrikassa 1980-luvulla. Asiasta kertoo BBC.

58-vuotias Minnie löydettiin päähän ammuttuna. Monet eivät usko poliisin kertomaa siitä, että Minnie olisi tehnyt itsemurhan ystävänsä maatilalla.

– Itsemurhaviesti ei tarkoita sitä, että hän olisi kirjoittanut sen omasta tahdostaan. Hän on voinut kirjoittaa sen pakon edestä. Kysymyksiä herättää myös se, että Minnie ampui itsensä toisen aseella, sanoo tutkiva journalisti Jacques Pauw.

Ennen kuolemaansa Minnie oli väittänyt, että Etelä-Afrikan entinen puolustusministeri Magnus Malan oli osa pedofiilirengasta, joka raiskasi poikia väitettyjen kalastusretkien aikana. 

Minnien mukaan pojat lensivät saarelle sotilashelikoptereilla, heidät juotettiin humalaan ja sitten seksuaalisesti hyväksikäytettiin.

 Mark Minnie oli toinen The Lost Boys of Bird Islandin kirjoittajista. 

Kirja esitti väitteitä valtaeliitistä

Minnie ja tutkiva toimittaja Chris Steyn kirjoittivat yhdessä tänä vuonna julkaistun The Lost Boys of Bird Island -kirjan, joka kertoo väitteitä entisestä puolustusministeristä ja 1980-luvun pedofiiliringistä.

Kirjassa muun muassa väitettiin Malanin ampuneen poikaa peräaukkoon. Poika joutui sairaalaan, ja hänen perheensä sekä sairaala maksettiin hiljaiseksi, kirjassa väitetään.

Malan oli osa järjestelmää, joka uskoi Raamatun perustelevan rasismia.

Kirja väitti, että pedofiilirenkaaseen kuului myös ympäristöministeri John Wiley ja varakas liikemies ja sukeltaja Dave Allen.

Sekä Allen ja Wiley kuolivat molemmat viikon sisällä toisistaan vuonna 1987. Allen löydettiin kuolleena 37-vuotiaana päähän ammuttuna aivan kuten myös 60-vuotias Wiley. Poliisin mukaan molemmat olivat ise päättäneet elämänsä.

Poliisi kuoli kirjakiertueellaan

Kuolemansa aikaan Minnie oli Etelä-Afrikassa kirjakiertueella mainostamassa tuoretta kirjaansa.

Julkaisijan mukaan Minnie näki kirjan vasta alkuna sille, että ministerin hyväksikäytön uhrit saisivat vielä oikeutta kokemuksistaan.

Mikäli Minnien kuolemassa on jotain hämärää, voidaan uskoa, että entisen hallinnon kannattajia edelleen Etelä-Afrikassa.

Bird Island -kirjan toinen tekijä Stey aikoo jatkaa entisen hallinnon väitettyjen pedofiilien tutkimista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja