Itkuinen 9-vuotias tunnusti tehneensä seinään ison reiän – äidin reaktiosta hitti somessa: "Meillä on kaksi vaihtoehtoa"

2:15
Videolla keskustelua lasten kasvatuksesta.

Miten itse suhtautuisit, jos lasten leikkien lomassa seinään tulisi reikä? Erään äidin suhtautuminen on herättänyt paljon kiitosta.

Eräs Play at Home Mom -Facebook-sivun perustajista, Rosie Lamphere, joutui tiukan paikan eteen, kun hänen "itkuinen ja hätääntynyt" tyttärensä ilmoitti, että hänellä oli jotain näytettävää äidilleen.

Kävi ilmi, että 9-vuotias tytär oli siskonsa kanssa touhutessaan onnistunut rikkomaan kodin kipsilevyseinän.

– Katumus näkyi kaikkialla hänen kehossaan. Hän ei tarvinnut minua tekemään hänen oloaan enää syyllisemmäksi, äiti kirjoittaa joulun aikana julkaistussa Facebook-julkaisussaan.

Tytär oli huolissaan siitä, että hänen isänsä suuttuisi hänelle, ja totesi, ettei ollut valmis kertomaan hänelle.

– Hän tiesi. Hän tiesi, että isään asia vaikuttaisi eniten. Hän olisi se, joka joutuisi käyttämään aikaansa korjatakseen sen.

Niinpä Rosie käveli alakertaan ja kertoi tilanteesta aviomiehelleen. Hän kertoi myös, että tytär keräsi rohkeutta tullakseen itse kertomaan tapahtuneesta.

"Reaktiomme määrittää 100-prosenttisen sen..."

Rosie kertoo antaneensa miehelleen vaihtoehdot:

– Meillä on tässä kaksi vaihtoehtoa. 1. Kiljutaan ja huudetaan ja tehdään hänen olostaan vielä kamalampi kuin se jo on. 2. Hyväksytään tuo pieni tyttö niin mahtavana kuin hän on, jopa hänen virheensä. Ymmärretään, että oli niin vaikeaa hänelle tulla alas ja kertoa sinulle, että hän teki virheen. Reaktiomme määrittää 100-prosenttisesti sen, kuinka hän tulee luoksemme virheineen tulevaisuudessa. Kuinka reagoit? 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vanhemmat päätyivät jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Rosie kirjoittaa tyttärensä luottavan nyt enemmän ja tuntevan olonsa rakastetuksi.

– Hän kulkee tietäen, että hän voi kertoa vanhemmilleen mitä tahansa ja että hän on turvassa.

Äiti kertoo myös, että katuva tytär tarjoutui jopa jäämään ilman joululahjojaan. Hän tarjoutui myös antamaan kaikki koiranpentua varten hankkimansa säästöt sekä aikaansa auttaakseen seinän korjaamisessa.

– Hän ei tarvinnut huutavia vanhempia tuntemaan olonsa sellaiseksi. Hän teki sen ihan itse, Rosie muistuttaa.

Äidin julkaisulla on liki 120 000 tykkäystä ja liki 250 000 jakoa. Tapahtunutta on pidetty loistavana kasvatustilaistuutena.

"Ole kiltti, äläkä suutu"

Myöhemmin Rosie jakoi kuvan tyttären viestistä isälleen. Viestissä tytär pyytää lukuisia kertoja anteeksi ja tarjoaa rahojaan ja apuaan.

– Ole kiltti, äläkä suutu. Minusta tuntuu jo kamalalta sen vuoksi, mitä tein, tyttö anoo ja toistaa edelleen olevansa pahoillaan.

Rosie kertoo, että tyttäreltä ei viety joulua eikä rahoja.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja