Itävallan viimeisen keisarin jälkeläinen Maria kuoli yllättäen 31-vuotiaana – eli tavallista elämää Yhdysvalloissa

Viimeisen Habsburg-suvun hallitsijan Kaarle I:n jälkeläinen Maria Galitzine kuoli yllättäen vain 31-vuotiaana toukokuun alussa.

Itävallan viimeisen keisarin Kaarle I:n jälkeläinen prinsessa Maria Galitzine on kuollut yllättäen vain 31-vuotiaana.

Asiasta uutisoivan Daily Mailin ja saksalaislehti Bildin mukaan Maria asui Yhdysvaltain Houstonissa kokkina työskentelevän puolisonsa Rishi Singhin kanssa. Äitiään jäi kaipaamaan 2-vuotias poika Maxim, jonka on paikallislehdessä julkaistussa muistokirjoituksessa kuvattu olleen äitinsä silmäterä.

Marian kerrotaan menehtyneen yllättäen 4. toukokuuta yllättävän valtimon pullistuman seurauksena vain kuusi päivää ennen 32-vuotissyntymäpäiväänsä.

Maria syntyi Luxemburgissa 11. toukokuuta 1988. Keisari Kaarle I:lle hän oli sukua äitinsä Maria Anna Galitzinen kautta, joka oli Kaarle I:n pojantytär. Hänen isänsä oli venäläinen aristokraatti Piotr Galitzine.

Kaarle I oli paitsi Itävallan keisari, myös Unkarin ja Böömin kuningas. Viimeinen Habsburg-sukuun kuulunut hallitsija karkotettiin Itävallasta ensimmäisen maailmansodan aikana ja hän kuoli vuonna 1922 Madeiralla.

Myös Marian vanhemmat ja sisarukset asuvat Texasin osavaltiossa Houstonissa. Sisar Tatiana kertoi vuonna 2018 paikallislehti Houston Chroniclen haastattelussa perheen eläneen poikkeuksellisesta taustastaan huolimatta hyvin normaalia elämää Yhdysvalloissa.

Hänen mukaansa vanhemmat eivät koskaan julkisesti puhuneet kuninkaallisista sukujuurista, vaikka lapsillakin on prinsessan tai prinssin tittelit. Perheessä on Marian ja Tatianan lisäksi kaksi muuta tytärtä ja kaksi poikaa.

– Elämäni on ollut muuten hyvin tavanomaista, vaikka toisinaan on tullut kutsuja kuninkaallisiin häihin.

Tatiana on kertonut perheen vaiheista myös Paper City -lehdessä, jossa hän kertoi muun muassa hänen ja sisarensa lapsuudesta.

Perhe on asunut vuosien mittaan muun muassa Venäjällä, missä Maria kävi 1990-luvulla saksalaista koulua Moskovassa. 

– Kotona isämme puhui meille venäjää, me tytöt taas keskenämme ranskaa ja pojat saksaa, kertoi Tatiana, joka sanoi kannattaneensa esimerkiksi olympialaisissa aina Itävaltaa ja Venäjää tasapuolisesti.

Ennen muuttoa Yhdysvaltoihin Maria opiskeli myös Belgiassa. Ennen asettumistaan Houstoniin hän työskenteli sekä Brysselissä että Chicagossa.

Aviomiehensä Maria tapasi Houstonissa, kun tämä työskenteli kokkina hotellissa. Pari avioitui ortodoksisin menoin keväällä 2018 pian poikansa syntymän jälkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja