Italiassa 650 saanut tartunnan ja 17 kuollut koronaviruksen riehuessa – Aurinkomatkat ja Tjäreborg jatkavat matkojaan: "Lomakohteissa kaikki on aivan normaalia"

Koronavirus pauhaa suomalaisten suosimissa lomakohteissa – Tjäreborgin ja Aurinkomatkojen edustajat kommentoivat, miten koronavirus vaikuttaa heidän toimintaansa 7:17

Aurinkomatkat ja Tjäreborg jatkavat normaalisti matkojen järjestämistä koronaviruksen riivaamaan Italiaan.

Italiassa on todettu Euroopan eniten koronavirustapauksia: perjantaiaamuun mennessä yhteensä 650 tartuntaa ja 17 kuolemaa. Ainakin yksi tartunta on raportoitu Italiassa 12 alueelta. Italia on eristänyt kuntia kahdella alueella maan pohjoisosissa estääkseen taudin leviämistä, ja lisäksi kouluja on suljettu sekä kulttuuri- ja urheilutapahtumia peruttu.

Suomen suurimpien matkatoimistojen, Aurinkomatkojen ja Tjäreborgin, edustajien mukaan matkoja jatketaan Italiaan normaalisti, elleivät viranomaiset anna muita ohjeita.

Tjäreborgin osalta Italian matkojen volyymi on pientä, koska alueelle ei ole tilauslentoja. Puolestaan Aurinkomatkojen kautta Italiassa lomailee paljon suomalaisia, erityisesti kesäisin.

– Se viesti, mikä on saatu lomakohteista yhteistyökumppaneilta, on että kaikki on aivan normaalia, kertoo Pekka Antila Aurinkomatkoilta.

Antilan mukaan Aurinkomatkojen ensi kesän myynti on ollut voimakkaampaa tänä vuonna kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Italian ulkoministerin poikkeuksellinen avaus

Italian ulkoministeri Luigi Di Maion kertoi aiemmin tänään, että hänen mielestään maailmalla leviävät väärät huhut tekevät enemmän vahinkoa kuin itse virus.

 – Jos koulut ovat auki, jos meidän lapsemme käyvät koulua, turistit ja liikematkustajat voivat tulla. Italian yli 7 000 kunnasta epidemia vaikuttaa vain hieman yli kymmeneen, ministeri sanoi.

Korjattu kirjoitusvirhe otsikosta kello 22.12.

Lue myös:

    Uusimmat