Koronavirus karkotti matkailijat Italiasta – maa vetoaa turisteihin: "Jos koulut ovat auki, turistit voivat tulla"

2:16
Italiassa ei ole löydetty alkuperäisiä koronavirustartuntoja.

Italia pyytää matkailijoita olemaan perumatta suunnittelemiaan reissuja Italiaan koronaviruspelon vuoksi.

Italiassa on todettu Euroopan eniten koronavirustapauksia: perjantaiaamuun mennessä yhteensä 650 tartuntaa ja 17 kuolemaa. Maan ulkoministeri Luigi Di Maion mielestä maailmalla leviävät väärät huhut tekevät kuitenkin enemmän vahinkoa kuin itse virus.

– Jos koulut ovat auki, jos meidän lapsemme käyvät koulua, turistit ja liikematkustajat voivat tulla. Italian yli 7 000 kunnasta epidemia vaikuttaa vain hieman yli kymmeneen, ministeri sanoi.

Ainakin yksi tartunta on raportoitu Italiassa 12 alueelta. Italia on eristänyt kuntia kahdella alueella maan pohjoisosissa estääkseen taudin leviämistä, ja lisäksi kouluja on suljettu sekä kulttuuri- ja urheilutapahtumia peruttu.

Hotellivaraukset romahtivat

Pohjois-Italian Milanossa hotellivaraukset ovat romahtaneet 20 prosenttiin, kun yleensä kaupungin hotellit ovat tähän aikaan vuodesta lähes 90-prosenttisesti varattuja. Maan hotellijärjestön mukaan pääkaupungissa Roomassa, kaukana tautialueilta, yli puolet varauksista on peruttu maaliskuun loppuun asti.

Ulkoministeri Di Maio perustelee tautitapausten verrattain suurta määrää sillä, että maa on tehnyt joukkotestauksia. Näissä on Di Maion mukaan tullut ilmi tartuntoja, jotka eivät ole aiheuttaneet sairastumista.

Di Maion mielestä Italia toimii "luotettavasti ja läpinäkyvästi" ja matkailijat rankaisevat maata epäreilusti.

Joidenkin asiantuntijoiden mielestä Italia on tehnyt liikaa testejä ja saattaa yliraportoida tartuntoja Maailman terveysjärjestölle WHO:lle.

Italian kuolonuhrit ovat kaikki olleet iäkkäitä tai heillä on ollut aiempia terveysongelmia.

Italian terveysministeriötä neuvova Walter Ricciardi WHO:lta arvioi, että Italian toimien teho selviää ensi viikolla.

– Olen optimistinen. Kevät ja lämpimämpi sää saattavat auttaa, hän sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.