Mainos

Italian tulva-alueelle hätätila

Etelä-Italian tulva-alueelle julistetaan hätätila. Napolin seudun maakunnat yllättäneissä tulvissa ja mutavyöryissä on kuollut jo ainakin 25 ihmistä, 70 on edelleen kateissa. Noin 1300 ihmistä on menettänyt kotinsa. Rankkasateet alkoivat viime yönä ja tänään ne saivat valtaisat mutamassat liikkeelle.

Pahinta tuhoa vesi ja muta ovat aiheuttaneet Sarnon, Quindicin ja Sianon kaupungeissa, jotka sijaitsevat Salernon ja Avellinon maakunnissa.

Italian televisiossa näytettiin tänään, kuinka koko Sarnon kaupungin keskusta muuttui valtavaksi mutajoeksi veden tulviessa kaupungin keskustaan.
-Se oli kuin elokuvassa. Valtava musta joki tulvi päällemme, enkä ehtinyt edes huutaa varoitukseksi työtovereilleni, kertoi sairaanhoitaja Aniello D'Auria, jonka työpaikka romahti mutavyöryn voimasta.

Jotkut asiantuntijat syyttivät mudan ja veden aiheuttamista tuhoista huonoa rakentamista ja kehittymätöntä infrastruktuuria sekä paikallisia viranomaisia, jotka eivät olleet varautuneet luonnonkatastrofiin.
-Alueella ei olla kunnolla varauduttu tällaisiin onnettomuuksiin. Meillä ei ole edes karttoja, johon olisi merkitty suurimmassa vaarassa olevat alueet, moitti ympäristöjärjestö Legambiente Campanian edustaja Fernando di Mezza Italian television haastattelussa.

Suurimmassa osassa Etelä-Italiaa sade oli keskiviikkoiltaan mennessä lakannut ja sään ennustettiin lähipäivinä muuttuvan paremmaksi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.