Italian suurlähettiläs tapettu Kongon demokraattisessa tasavallassa: Surmattu oli kolmen lapsen isä

Italian suurlähettiläs, sotilaspoliisi sekä autonkuljettaja ovat kuolleet iskussa YK:n saattueeseen Kongon demokraattisessa tasavallassa, kertoo Italian ulkoministeriö uutistoimisto Reutersille.

Isku tapahtui aamukymmenen jälkeen maan itäosissa lähellä Kanyamahoron kylää, muutama kilometri pohjoiseen alueen pääkaupungista Gomasta. Kolmikko sai surmansa sieppausyrityksen yhteydessä.

Kongon sisäministeriö syytti väijytyksestä ruandalaisia hutukapinallisia.

YK:n alaisen Maailman ruokaohjelma -järjestön mukaan suurlähettiläs oli ollut mukana YK:n autosaattueessa. Kongolaisen diplomaattilähteen mukaan suurlähettilästä ammuttiin vatsaan ja tämä vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan.

Suurlähettiläs Luca Attanasio oli toiminut tehtävässään vuodesta 2017.

Sitä ennen hän ehti työskennellä Sveitsissä, Marokossa ja Nigeriassa.

Kongossa on käynnissä useita eri konflikteja ympäri maata. Luonnonpuistossa, jolla isku tapahtui, on liikkunut useita aseistettuja ryhmiä lähellä Ruandan ja Ugandan rajaa. Viime kuussa kuusi puiston työntekijää sai surmansa hyökkäyksessä.

Italialaislehti Corriere della Seran mukaan Attanasio oli kuollessaan 43-vuotias. Hän oli naimisissa ja kolmen lapsen isä.

STT kertoo, että Italian ulkoministeri Luigi Di Maio keskeytti menossa olleen EU-kokouksen tapahtuman vuoksi. Hän sanoi olevansa äärimmäisen surullinen ja että Italia tekee kaikkensa tapahtumien selvittämiseksi.

Attanasio oli toinen eurooppalainen suurlähettiläs, joka on saanut surmansa Kongossa. Vuonna 1993 Ranskan lähettiläs Philippe Bernard kuoli Kongon pääkaupungissa Kinshasassa mellakoiden yhteydessä.


Lue myös:

    Uusimmat