Jumalanpalvelus sai järkyttävän käänteen, kun jihadistit hyökkäsivät protestanttikirkkoon – 14 ammuttiin ja useat haavoittuivat

Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Burkina Fasossa mielenosoitus protestanttista kirkkoa vkohtaan muuttui veriseksi, kun 14 ihmistä kuoli ja useat loukkaantuivat ammuskeluissa Hantoukouran kaupungissa.

BBC:n mukaan surmansa saaneet ihmiset olivat jumalanpalveluksessa Hantoukouran kirkossa, kun asemiehet iskivät rakennukseen.

Iskun motiivista tai sen tehneistä henkilöistä ei ole toistaiseksi tietoa. Uutistoimisto AFP:n mukaan aseistetut henkilöt olivat toteuttaneet hyökkäyksensä "teloittaakseen uskovaiset – mukaan lukien lapset ja pastorin".

Presidentti tuomitsee "brutaalin hyökkäyksen"

Alueen presidentti Roch Kabore vahvistaa jihadistien tekemän iskun Twitter-tilillään. Tviitissään presidentti kertoo tuomitsevansa "barbaarisen hyökkäyksen".

Samassa hän välitti osanottonsa uhrien omaisille ja toivoi haavoittuneiden paranevan pian.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Fox Newsin mukaan islamilaiset ääriliikkeet ovat olleet aktiivisia Burkina Fasossa jo useamman vuoden ajan. Jihadistit ovat iskeneet paikallisiin poliisiasemiin ja kirkkoihin sisämaavaltion pohjoisosissa, mutta viime aikoina ääriliike on aktivoitunut myös maan itäosissa.

Ääriliike tappanut satoja ihmisiä

BBC kertoo verkkosivuillaan, että jihadistiryhmät ovat viime vuosien aikana tappaneet maassa jopa satoja ihmisiä.

Samankaltainen isku tapahtui noin kuukausi sitten, kun tuntemattomat aseistetut hyökkääjät kävivät kaivostyöläisiä kuljettaneen saattueen kimppuun maan itäosassa. Asemiehet tappoivat tuona päivänä yhteensä 37 ihmistä. Lisäksi noin 60 haavoittui.

Lähteet: BBC, Fox News, Twitter

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja