Italian Serie A:ssa fasismia – Lazion ikonisen maskottikotkan kouluttaja teki natsitervehdyksen ja hurrasi Bennito Mussolinia

1:39
Olimpia-kotka pääsi tapaamaan Lazio-luotsi Maurizio Sarria voitokkaan Rooman paikallisväännön jälkeen.

Italian jalkapallon pääsarjajoukkue Lazio on hyllyttänyt keskiviikkona joukkueen maskottikotkaa kouluttavan Juan Bernaben. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt video, jossa Bernabe tekee natsitervehdyksen ja hurraa Italian fasistijohtaja Bennito Mussolinia lauantaina kotijoukkueen voitettua Interin.

Lyhyellä videolla Bernabe seisoo hurraavien Lazio-fanien edessä maskottikotka kädessään ja tekee natsitervehdyksen. Fanit huutavat tilanteessa ”duce, duce”, joka tunnetaan Mussolinin lempinimenä.

Kohuvideon näet tästä tai alhaalta olevasta upotuksesta.

Laziolla on ollut tapana vuodesta 2010 lähtien lennättää Olimpia-valkopäämerikotkaa Rooman olympiastadionilla aina ennen ottelun alkua. Olimpia osallistuu myös joukkueen voitonjuhliin.

Viraaliksi levinnyt somevideo on herättänyt paheksuntaa etenkin Italian juutalaisissa yhteisöissä. Rasismin ja poliittisten ääriliikkeiden näkyminen on ollut ongelma Italian Serie A:ssa. Raporttien mukaan useat tummaihoiset pelaajat koenneet tulleensa loukatuksi liigassa tälläkin kaudella.

Italian jalkapalloliitto FIGC on aiemmin linjannut, että rasistiset fanit tulisi tunnistaa ja kieltää elinikäisesti jalkapallostadioneilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja