Rasisminvastaisen kampanjan apinakuvitus tyrmistyttää Italian futiksessa – "Vaikuttaa sairaalta pilalta"

Rasismi on sitkeä ongelma Italian jalkapallossa. Serie A:n rasismin vastainen kampanja lähti kuitenkin heti väärille urille arveluttavan kuvituksen vuoksi.

Taiteilija Simone Fugazzotton suunnittelemissa ”Ei rasismille” -julisteissa on jokaisessa kuva apinasta hieman erilaisella värityksellä. 

Taiteilija perustelee apinoiden käyttöä sillä, että ihmisten ja apinoiden välillä ei ole juuri eroa. Hän kertoo saaneensa idean katsottuaan Milanin ja Napolin välisen ottelun, jossa yksi pelaaja joutui rasististen huutojen kohteeksi.

– Olen maalannut apinoita jo vuosia. Ajattelin työn opettavan kaikille, että olemme kaikki apinoita ja että välillämme ei ole eroja. 

"Vaikuttaa sairaalta pilalta"

Kuvavalintaa on kuitenkin äimistelty, sillä rasistiset huutelut katsomosta ovat liittyneet juuri tummaihoisten pelaajien nimittelyyn apinoiksi.

– Jälleen kerran Italian jalkapallo jättää maailman sanattomaksi ja tämä vaikuttaa sairaalta pilalta. Mitä Serie A oikein ajatteli ja ketä he konsultoivat tässä asiassa?, ihmetteli rasisminvastainen Fare-järjestö.

Serie A:n seuroista ratkaisua on ihmetellyt julkisesti muun muassa AC Milan.

Rasististen huutojen kohteeksi on joutunut muun muassa Brescian hyökkääjä Mario Balotelli, joka luonnehti huutelijoita muun muassa imbesilleiksi.

Samanlaisesta kohtelusta on kärsinyt tällä kaudella myös Inter Milanin belgialaispelaaja Romelu Lukaku.

Lähteet: BBC, CNN

Lue myös:

    Uusimmat