Mainos

Italian maanjäristysalueella asuva suomalainen Elina: "Ihmiset alkavat olla henkisesti kovilla"

Italian keskiosia ravisteli keskiviikkoiltana ainakin kaksi voimakasta maanjäristystä. Lukuisia rakennuksia sortui Marchen alueella, jossa voimakas maanjäristys tuhosi rakennuksia ja vaati yhteensä lähes 300 ihmishenkeä viime elokuussa.

Kovimman keskiviikkoiltana tapahtuneen järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 6,0 Richterin asteikolla. Uutistoimisto AFP:n mukaan kymmeniä ihmisiä on joutunut hoitoon loukkaantumisten tai sokin vuoksi. Viranomaisten mukaan yhden ihmisen on raportoitu kuolleen sydänkohtaukseen.

Marchen alueella, Anconan maakunnassa asuva Elina Koskinen kertoo MTV Uutisille järistysten tuntuneen erityisen voimakkaina. Ensimmäinen, lievempi maanjäristys alkoi hänen mukaan noin seitsemän aikaan illalla.

– Olimme vielä töissä, kun kaikki alkoi kilistä, kalista ja huojua. Juoksimme ulos kadulle ja huomasimme, että kaikki muutkin tekivät samoin. Järistys oli muutamassa sekunnissa ohi. Ajattelimme, että se oli vain jälkijäristys, joita on ollut jatkuvasti [elokuun jälkeen].

"Tuntui, että talo hajoaa ympäriltä"

Voimakkaampi järistys sattui Koskisen mukaan pari tuntia myöhemmin, noin kello yhdeksän.

– Se oli melkoista rytinää. Olimme jo kotona ja tuntui siltä, että talo hajoaa ympäriltä. Kaikki ryskyi ja rytisi ja tavaroita putoili hyllyltä.

Järistysalueilla on evakuoitu muun muassa sairaaloita, vanhainkoti ja vankila.

Muun muassa koulut pysyvät tänään kiinni, jotta viranomaiset voivat tehdä rakennuksiin turvallisuustarkastuksia. Heille, jotka eivät voi palata kotiinsa, on järjestetty tilapäismajoitusta telttoihin ja kuntosaleille. 

Koskinen kertoo, että järistys on vaikuttanut myös esimerkiksi junaliikenteeseen.

Järistykset koettelevat jaksamista

Koskisen mukaan elokuun tuhoisan maanjäristyksen jälkeen jatkuneet järistykset ovat koetelleet alueen asukkaiden jaksamista.

Viimeisin järistys sattui naisen mukaan ikävään aikaan, sillä osa elokuun järistyksen jälkeen telttamajoitukseen joutuneista pääsivät muuttamaan takaisin koteihinsa vain muutama viikko sitten.

– Ihmiset alkavat olla jo henkisesti kovilla, kun tämä on kestänyt jo kaksi kuukautta. Ei ole ollut sellaista päivää kahteen kuukauteen, ettei olisi ollut pieniä järistyksiä. On ihmisiä, jotka ovat yrittäneet aloittaa normaalin elämän [elokuun jälkeen]. Kaikki se meni taas eilen.

– Onhan se aika lohdutonta. Talvi on tulossa ja eilen satoi vettäkin aivan mahdottomasti. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.