Mainos

Italian laajimmat DNA-testit paljastivat teinitytön murhaajan

Italialaisia jo vuosikausia askarruttanut teinitytön murhatutkimus päättyi maanantaina pidätykseen. 

13-vuotiaan Yara-tytön murhaajaksi epäillään 44-vuotiasta perheenisää, jonka DNA vastaa rikospaikalta löydettyä DNA:ta 99,999987-prosenttisesti, TG la 7 –uutislähetys kertoi.

13-vuotias Yara siepattiin vuonna 2010 Lombardian alueella sijaitsevassa Brembatessa, kun hän oli palaamassa voimistelutunnin jälkeen kotiinsa. Hänen ruumiinsa löydettiin kolme kuukautta myöhemmin noin kymmenen kilometrin päästä.

Murhaajan löytämiseksi järjestettiin laajimmat DNA-testaukset, mitä Italiassa on koskaan tehty. Niiden aikana testattiin yli 18 000 ihmisen DNA-näytteet, la Repubblica kertoo.

Murhaaja ilman henkilöllisyyttä

DNA-testien perusteella viranomaiset saivat huhtikuussa selville, että murhaaja oli vuonna 1999 kuolleen paikallisen bussinkuljettajan avioliiton ulkopuolella syntynyt poika. Kukaan ei kuitenkaan tiennyt pojan tai tämänä äidin henkilöllisyyttä.

Vyyhti alkoi purkautua, kun tutkijat pääsivät lukuisien kuulustelujen ja DNA-testien myötä äidin jäljille. Tämän pojan DNA:n he saivat liikenneratsian yhteydessä, minkä jälkeen mies pidätettiin.

Murhaajaksi epäilty mies ei ole myöntänyt syyllisyyttään. Naimisissa oleva kolmen lapsen isä työskentelee rakennustyöntekijänä Bergamon provinssissa. Hän oli epäiltyjen listalla jo ennen DNA-testiä, sillä hänen kännykkänsä oli murhan aikaan todistettavasti samalla alueella, missä rikospaikka on. Yaran ruumiista löytyi rakennuspölyä, minkä lisäksi miehen kerrotaan käyneen tytön kanssa samalla kuntosalilla.

Italian sisäministeri Angelino Alfano kiitti kaikkia tutkimuksiin osallistuneita ammattitaidosta ja omistautumisesta. Poliisin ja sotilaspoliisin päälliköt saivat myös pääministeri Matteo Renzin kiitokset.

-Italia on maa jossa se, joka tappaa ja tekee rikoksia, pidätetään ja joutuu vankilaan. Tämä on kohtalo, joka rikollisia odottaa, Alfano sanoi.

  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.