Mainos

Italia sai tarpeekseen yksinäisistä pyyhkeistä täpötäysillä rannoilla – sakko paikkavarauksista 200 euroa

Italian merivartiosto aikoo tehdä lopun rantapaikkoja varailemisesta. Brittilehti Guardian uutisoi, että viranomaiset alkavat sakottaa Toscanan ja Sardinian välisillä rannoilla rantapaikkoja pyyhkeillä ja muilla tavaroilla varaavia lomalaisia.

Lehden mukaan yöksi jätettyjen "varauspyyhkeiden" omistajat joutuvat tulevaisuudessa maksamaan 200 euron sakon. Ongelma lienee monille turisteille tuttu: Kun aamulla saapuu rannalle, se onkin jo täyttynyt parhaimmille paikoille jätetyillä pyyhkeillä ja aurinkovarjoilla.

Italialainen La Repubblica on kertonut, että rantavahti löysi lauantaina Livornon kaupungin edustalla sijaitsevalta rannalta varhain aamulla peräti 37 tyhjää auringonottotuolia, 30 sateenvarjoa, pyyhkeitä ja uima-asuja. 

Viranomaisten mukaan varailu on epäreilua muille.

Varailusta tehty jopa bisnestä

Cecinan kaupunki on Guardianin mukaan jo tehnyt rannalle ennen aamuyhdeksää vartioimatta jätetyillä tavaroilla varaamisesta rangaistavaa. 

Viranomaiset ovat kertoneet, että joissakin tapauksessa varailu on jopa muuttunut bisnekseksi. Varailijat ovat nimittäin myyneet varaamiaan paikkoja turisteille ja useat turistit ovat valittaneet tästä.

Guardian huomauttaa, ettei tämä ole ensimmäinen kerta kun viranomaiset ovat puuttuneet rantapaikkojen varailemiseen. Muutama vuosi sitten merivartiosto sakottivat kuutta turistia Liguriassa sen jälkeen kun he olivat ennen aamukuutta levittäneet 10 pyyhettä varatakseen alueen rannalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.