Suosittu Bondi Beach -uimaranta tupaten täynnä auringonottajia – poliisi kutsuttiin paikalle, kun osa kieltäytyi lähtemästä: "Esimerkki ihmisten piittaamattomuudesta"

Ihmiset rynnivät hellepäivänä uimarannoille rajoituksista huolimatta Australiassa – viranomaiset joutuivat sulkemaan rannan 0:53
Video: Ihmiset rynnivät hellepäivänä uimarannoille rajoituksista huolimatta Australiassa – viranomaiset joutuivat sulkemaan rannan

Australian Sydneyssä tuhannet ihmiset ohittivat viranomaisten suositukset ja ryntäsivät eilen Bondi Beach -uimarannalle nauttimaan hellepäivästä. Nyt Uuden Etelä-Walesin osavaltio on sulkenut uimarannan toistaiseksi.

Auringonpalvojien toimia kritisoitiin runsaasti, kun kuvat tupaten täydestä rannasta lähtivät leviämään sosiaalisessa mediassa.

Koronaviruksen vuoksi myös Australia on kieltänyt yli 500 ihmisen kokoontumiset. Kielto on ollut voimassa jo viikon, mutta viikonlopun hyvä sää sai silti ihmisjoukot ryntäämään suositulle Bondi Beachille ja sen lähirannoille.

– Olen hämmästynyt. Ihmisiä on kuin uudenvuodenpäivänä, paikallinen rantavahti Brennan Bastyovanszky kertoi ABC-kanavalle.

Poliisi jouduttiin kutsumaan paikalle

Viereisellä Tamaraman rannalla rantavahdit kehottivat ihmisiä poistumaan, mutta osa kieltäytyi lähtemästä, The Guardian kertoo. Paikalle jouduttiin kutsumaan poliisi poistamaan ihmisiä väkijoukosta.

– Tämä aamu oli pahin esimerkki ihmisten piittaamattomuudesta, mitä olemme tähän mennessä nähneet, sisäministeri David Elliot sanoi.

– Emme tee tätä siksi, että olemme jokin ”hauskuuspoliisi”. Tässä on kyse ihmishenkien pelastamisesta.

Rantavahdeille on annettu määräys sulkea mikä tahansa maan uimarannoista, jos niihin kerääntyy yli 500 henkilöä. 

Australiassa on  todettu yli tuhat koronavirustartuntaa ja seitsemän on menehtynyt.

Lue myös:

    Uusimmat