Mainos

Itä-Suomen yliopisto selittää emämunaustaan: "Väärälle riville tuli väärä luku"

Kymmenet hakijat ehtivät iloita ennenaikaisesti opiskelupaikasta Itä-Suomen yliopistossa näppäilyvirheen takia. 

Opiskelemaan pääsy on monesti tuskainen prosessi ja tieto paikan saamisesta ikimuistoinen hetki. Kymmenille Itä-Suomen yliopiston luokanopettajakoulutukseen pyrkineille ilouutinen muuttui kuitenkin katkeraksi, kun koulutukseen hyväksyttiin eilen vahingossa 71 ylimääräistä opiskelijaa.

Osa virheellisen ilmoituksen saaneista ehti jo ottaa paikan vastaan. Heille on ilmoitettu, että ilo oli ennenaikainen.

– Inhimillinen näppäilyvirhe. Väärälle riville tuli väärä luku. Tieto hyväksymisestä meni 32 sijaan 103 hakijalle, opinto- ja hakijapalveluiden päällikkö Erja Widgren-Sallinen selventää.

Aloituspaikkoja opettajakoulutukseen on 80.

Widgren-Sallisen mukaan Itä-Suomen yliopisto on saanut aiheesta yhteydenottoja sekä hakijoilta että heidän vanhemmiltaan.

– Tietysti he ovat kovasti harmissaan, kun olivat ehtineet jo iloita asiasta. On kysytty, miten tämä on mahdollista ja mihin asiasta voi valittaa.

– Olemme ohjanneet heitä Itä-Suomen yliopiston muutoksenhakulautakuntaan. Siellä arvioidaan myös se, onko yliopisto toiminut asiassa juridisesti oikein.

Widgren-Sallinen ei ota kantaa siihen, onko valituksilla mitään mahdollisuutta mennä läpi. Jos muutoksenhakulautakunnan päätökseen ei ole tyytyväinen, on hakijoiden mahdollista valittaa hallinto-oikeuteen. 

Widgren-Sallinen sanoo, että Itä-Suomen yliopisto on hyvin pahoillaan tapahtuneesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.