Tekniset ongelmat iskivät Itä-Suomen yliopiston etäpääsykokeisiin: kaikki hakijat joutuvat tekemään kokeen uudestaan

Lakkiaisjuhlille etsitään toista päivää, pääsykokeet halutaan yhä järjestää – katso hallituksen tiedotustilaisuus 44:09
Lakkiaisjuhlille etsitään toista päivää, pääsykokeet halutaan yhä järjestää – katso hallituksen tiedotustilaisuus huhtikuun alusta!

Itä-Suomen yliopistossa maanantaina pidettyyn ensimmäiseen sähköiseen etävalintakokeeseen liittyi sellaisia teknisiä ongelmia, että yliopisto on päättänyt mitätöidä kokeen ja järjestää sen uudelleen.

Yliopisto kertoo tiedotteessa, että kyse oli kasvatustieteiden kelpoisuusopintojen pääsykokeesta, jossa hakukohteena ovat muun muassa erityisopettajan, varhaiskasvatuksen erityisopettajan ja opinto-ohjaajan kelpoisuuteen johtavat koulutukset.

Tekniset ongelmat johtuivat kokeen eri osioiden tekniseen ajastukseen liittyvästä yliopiston virheestä.

Tasavertaisen kohtelun turvaamiseksi kaikille hakijoille järjestetään uusi koe viikon päästä torstaina. Jokaisen hakijan on osallistuttava uusintakokeeseen, jotta voi tulla huomioiduksi opiskelijavalinnassa.

– Kaikki hakijat ovat jo saaneet tiedon tilanteesta, ja heillä on mahdollisuus vielä testata koeympäristöä etukäteen myöhemmin ilmoitettavana aikana, Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä. kertoo tiedotteessa. 

Määttä pahoittelee erittäin valitettavaa tilannetta yliopiston puolesta.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Itä-Suomen yliopistossa tapahtuu teknisiä erheitä. Kesällä 2017 yliopisto hyväksyi vahingossa 71 ylimääräistä opiskelijaa luokanopettajakoulutukseen Joensuun yksikköön.

Lue myös:

    Uusimmat