Mainos

Itä-Saksan uusnatsit juhlivat Hitlerin syntymäpäivää rock-konsertilla – Kaupunkilaiset vastustavat tapahtumaa kynttiläkulkueella

Satoja uusnatseja on kerääntynyt Itä-Saksan Ostritzin pikkukaupunkiin Puolan rajalle rock-konserttiin, jolla on tarkoitus juhlistaa Adolf Hitlerin syntymäpäivää kahden päivän ajan. Hitler syntyi 20.4.1889. Kaupunkilaiset ovat tapahtumasta pöyristyneitä ja vastustavat uusnatsien kokoontumista omalla kynttiläkulkueellaan.

Äärioikeistolainen "Schild und Schwert"-  eli "Kilpi ja miekka" -tapahtuma järjestetään 20.-21.4. Paikalla on myyty mm. lelutankkeja ja t-paitoja joissa lukee juuri ja juuri verhotuin ilmauksin natsien iskulauseita kuten "I (sydän) HTLR".  

Natsiaatteen levittäminen Saksassa on laitonta. 

Julisteissa on vastustettu jyrkin ilmauksin myös maahanmuuttajia. Poliisi on pidättänyt ainakin yhden ihmisen joka on tehnyt laittoman natsitervehdyksen.

Saksassa on tiukka lainsäädäntö liittyen vihapuheeseen ja natsisymboliikkaan.

Myös paikalliset asukkaat ovat nousseet vastarintaan tapahtumaa vastaan. Paikalle on järjestetty useita eri tapahtumia, mm. kirkkotapahtuma, kynttiläkulkue rauhan puolesta sekä pyöräilytapahtuma jolla on tarkoitus vastustaa äärioikeistoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.