Mainos

Saksalaismies tänään oikeuteen keskitysleiritatuoinnista

Saksassa alkaa tänään oikeudenkäynti saksalaismiestä vastaan, jota syytetään vihanlietsonnasta hänen natsiaiheiseksi tulkitun tatuointinsa vuoksi. Mies sai syytteen sen jälkeen, kun hänet oli kuvattu uimahallissa ilmeisesti natsien keskitysleiriä esittävän tatuoinnin kanssa.

Asiasta kertoi BBC.

Tatuoinnissa oli kuvat leirin piikkilanka-aidoista sekä teksti ”Jedem das Seine”, joka tarkoittaa vapaasti käännettynä ”Jokaiselle ansionsa mukaan”. Teksti on vanha fraasi, mutta sillä on kolkko kaiku, sillä se oli kirjoitettu myös Buchenwaldin keskitysleirin porttiin.

Kuva miehestä ja tämän tatuoinnista otettiin uimahallissa Oranienburgin kaupungissa Berliinistä pohjoiseen.

Saksalaismedia on tunnistanut miehen Marcel Zechiksi, joka on äärioikeistolaisen Saksan kansallisdemokraattisen puoleen jäsen. Zech on Barnimin piirikunnan neuvoston jäsen.

Saksassa tiukat natsilait

Saksan laissa on tiukat kiellot natsi-ideologian mainostamisesta.

Esimerkiksi taiteilija Jonathan Meese sai vuonna 2013 syyteen natsitervehdyksen tekemisestä tapahtumassa edeltävänä vuonna. Hänet kuitenkin vapautettiin hänen perusteltuaan eleen olleen osa taideperformanssiksi muuttunutta haastattelua.

Viimeisin tapaus natsieleistä sattui väkivaltaisten vastaanottokeskuksia vastaan suunnattujen iskujen jälkeen.

Saksalainen turvallisuusviranomainen kertoi aiemmin BBC:lle, että Saksan päätös ottaa vastaan turvapaikanhakijoita vahvistaa maan äärioikeiston elpymistä.

Jos Zech todetaan syylliseksi rikokseen, voi hän saada jopa viiden vuoden vankeusrangaistuksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.