Mainos

Israelin ex-presidentti vältti raiskaussyytteet

Ex-presidentti suostui myöntämään syyllisyytensä useisiin muihin seksuaalirikoksiin - näin hän vältti syytteen raiskauksesta.

Israelin väistyvä presidentti Moshe Katsav välttää häntä uhanneet raiskaussyytteet. Israelin oikeuskansleri Menachem Mazuz kertoo, että Katsav on hyväksynyt hänen ehdotuksensa, jonka mukaan ex-presidentti välttää raiskaussyytteet, jos hän myöntää syyllisyytensä joukkoon muita seksuaalirikoksia.

Katsav myönsi syyllistyneensä muun muassa seksuaaliseen häirintään, todistajan häiritsemiseen ja virka-aseman väärinkäyttöön. Katsav tuomittaneen ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja koviin sakkoihin. Jos häntä olisi syytetty raiskauksesta, olisi seurauksena voinut olla jopa 16 vuoden vankeustuomio.

Mazuz ilmoitti tammikuussa, että oikeudella on riittävästi näyttöä sarjasta seksuaalirikoksia, joihin Katsav on syyllistynyt. Presidenttiä epäiltiin muun muassa naisalaisensa raiskaamisesta ja kolmen muun naisen seksuaalisesta häirinnästä.

Katsav itse on kiistänyt teot. Hän kertoi aikaisemmin olevansa kuitenkin valmis hyväksymään Mazuzin ehdotuksen, jotta hänen perheensä säästyisi lisäkärsimyksiltä. Katsavilla on viisi lasta.

Katsavin seuraajaksi on jo valittu nykyinen varapääministeri Shimon Peres. Hän vannoo virkavalansa ensi kuussa, kun Katsavin seitsenvuotinen virkakausi päättyy. Katsav ei ole hoitanut presidentin tehtäviä tammikuun jälkeen, jolloin hän jääväsi itsensä. Katsavia vastaan ei voida nostaa virallisia syytteitä niin kauan kuin hän on virallisesti Israelin presidentti.

Presidentin virka on lähinnä seremoniallinen, mutta hänellä on rooli hallituksen muodostamisessa ja oikeus armahtaa vankeja.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.