Mainos

Israel pidätti ruotsalaiskansanedustajan

Ympäristöpuolueen kansanedustaja Gustav Fridolin pidätettiin tänään Länsirannalla, kun hän osoitti mieltään Israelin rakentamaa muuria vastaan.

Israelin sisäministeriön edustajat ovat illalla kuulustelleet Ruotsin ympäristöpuolueen kansanedustajaa Gustav Fridolinia. Tämä pidätettiin aiemmin päivällä Länsirannalla Budrusin kylässä.

Fridolin pidätettiin yhdessä International Solidarity Movement (ISM) -liikkeen aktivistin Fredrik Batzlerin kanssa. He matkustivat kylään aamulla osallistuakseen asukkaiden mielenosoitukseen, jossa vastustettiin Israelin turva-aidaksi kutsumaa rakennelmaa.

-Armeija käytti kumipäällysteisiä luoteja, kyynelkaasua ja valokranaatteja, kertoi Batzler matkapuhelimellaan uutistoimisto TT:lle. Batzlerin mukaan sotilaat löivät kaksikkoa patukoilla pakottaessaan heidät maahan. Sotilaat veivät myös heidän passinsa.

Poliisi oli jo aiemmin ehtinyt kuulustelemaan ruotsalaisia ja kahta pidätettynä olevaa amerikkalaista. Mielenilmaukseen osallistuneet israelilaiset oli päästetty vapaiksi.

-Kaikesta huomaa, että ruotsalaisen kansanedustajan läsnäolo on israelilaisille kiusallista, pikaista karkotusta odottava Fridolin arveli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.