Israel: Päivittäinen tauko taisteluihin osassa Etelä-Gazaa

Tauot rajoittuvat Kerem Shalomin rajanylityspaikalta lähtevän tien varrelle. 

Välttämättömien tarvikkeiden puutteesta Gazassa on varoiteltu kuukausien ajan.

Israel aikoo pitää päivittäisiä taukoja sotilaallisessa toiminnassaan rajatuissa osissa eteläistä Gazan kaistaa.

Maan asevoimat väittää lausunnossaan taukoja taktisiksi. Sen mukaan taukojen tarkoitus on helpottaa humanitaarisen avun toimittamista Gazaan. Asevoimien mukaan päätös tauoista tehtiin YK:n ja kansainvälisten järjestöjen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Tauot pidetään toistaiseksi päivittäin aamukahdeksasta iltaseitsemään, ja ne rajoittuvat Kerem Shalomin rajanylityspaikalta lähtevän tien varrelle.

Humanitaariset ryhmät ovat varoittaneet kuukausien ajan ruuan ja muiden välttämättömien tarvikkeiden puutteesta Gazan kaistalla. Maailman terveysjärjestön mukaan Gazassa on hoidettu yli 8  000 alle 5-vuotiasta lasta akuutin aliravitsemuksen vuoksi.

Päivää aiemmin kahdeksan Israelin armeijan sotilasta kuoli Etelä-Gazan lähellä Rafahin kaupunkia. Kyseessä oli yksi Israelin armeijan suurimmista tappioista yhden päivän aikana Gazassa.

Kansainväliset sovittelijat ovat painostaneet Israelia ja Hamasia sopimaan Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kätilöimän aseleposuunnitelman, joka mahdollistaisi panttivankien ja vankien vaihdon sekä avustustoimien lisäämisen. Edistys on kuitenkin pysähtynyt viime päivinä.

Lue myös:

    Uusimmat