Mainos

Israel jatkaa iskuja Gazassa

Militanttien pidätysoperaatio on suurimpia helmikuun rauhansovinnon jälkeen. Ariel Sharon on antanut Israelin armeijalle valtuudet ottaa kaikki keinot käyttöön hyökkäyksissä palestiinalaistaistelijoita vastaan.

Israelin joukot ovat pidättäneen noin 200 epäiltyä islamistimilitanttia Länsirannalla ja Gazassa. Operaatio on suurimpia Israelin pääministeri Arien Sharonin ja palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbasin helmikuisen rauhansovinnon jälkeen.

Israelin armeijan tiedottaja kertoi suurimman osan pidätetyistä olevan Hamasin tai Jihadin ääriryhmistä.

- Noin 50 näistä aktivisteista pidätettiin Hebronin alueella ja noin 30 lähellä Ramallahia Länsirannalla. Pidätysoperaatiot ovat yhä meneillään. Usein pidätyksiä tehtäessä on ollut tulitustilanteita.

Sotilaslähteiden mukaan pidätettyjen joukossa on myös kymmenkunta Hamasin ääriryhmän poliittista ja sotilaallista johtajaa.

Sharon: Kaikki keinot käyttöön

Israelin armeija on saanut valtuudet ottaa kaikki keinot käyttöön hyökkäyksissä palestiinalaistaistelijoita vastaan. Asiasta kertoi pääministeri Sharon hallituksen kokouksessa.

Sharonin mukaan menetelmille, joita käytetään iskuissa "terroristeja, terrorijärjestöjen jäseniä ja heidän materiaalejaan ja piilopaikkojaan" vastaan, ei ole mitään rajoituksia. Kyse ei Sharonin mukaan ole yhdestä operaatiosta, vaan jatkuvista hyökkäyksistä palestiinalaismilitantteja vastaan.

Ilmaiskut jatkuivat läpi yön

Israel on tehnyt useita ilmaiskuja Gazan palestiinalaisalueille yön ja aamun aikana. Iskut ovat jatkoa eilisille ohjusiskuille, jotka olivat vastatoimia palestiinalaisten aiemmille rakettihyökkäyksille.

Islamistijärjestö Hamasille kuuluvaan kouluun osunut ohjusisku tuhosi osan rakennuksesta ja haavoitti 20:tä palestiinalaista, joista osa on lääkäreiden ja silminnäkijöiden mukaan lapsia.

Israel hyökkäsi helikopteriohjuksin myös Khan Junis kaupungissa sijaitsevaan Fatah-liikkeen johtajan taloon ja osui samalla palestiinalaismilitanttien pieneen rakettitehtaaseen.

Israel päätti eilisen kriisikokouksessaan aloittaa uudelleen palestiinalaismilitanttien täsmäsurmaamiset. Maa veti joukkonsa pois Gazasta 12. syyskuuta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.