Mainos

Israel ja palestiinalaiset käyneet salaisia neuvotteluja

Israelin viranomaiset vahvistivat tänään käyneensä neuvotteluja korkea-arvoisten palestiinalaisedustajien kanssa pääministeri Ariel Sharonin tiukoista puheista huolimatta.

-Tapaamisia on itse asiassa ollut korkea-arvoisten palestiinalaisviranomaisten kanssa sekä ennen Israelin vaaleja että niiden jälkeen. Niiden tarkoituksena on ollut vakuuttaa palestiinalaiset lopettamaan väkivaltaisuudet, Sharonin avustaja Dov Weisglass sanoi Israelin radiolle.

Weisglass ei kertonut kuka neuvotteluja on johtanut Israelin puolelta. Israelin television mukaan se olisi ollut Sharon itse. Pääministeri oli lähteiden mukaan tavannut kahdesti korkeita palestiinalaisviranomaisia, sekä Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n kakkosmiehen Mahmud Abbasin että palestiinalaisparlamentin puhemiehen Ahmed Qurein.

Palestiinalaislähteet vahvistivat tänään vain Qurein tapaamisen. Palestiinalaisministeri Saeb Erekat kertoi tänään Yhdysvaltojen virallisesti informoineen palestiinalaisia siitä, että tiekartaksi ristityn rauhansuunnitelman julkistamista on lykätty Israelin hallituksen muodostamisen jälkeiseen aikaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.