Isot lihakset lähtivät – megatähti riutui: "Tunsin pääni räjähtävän"

Kaikkien aikojen parhaana lukkopainijana pidetty Gordon Ryan on julkaissut paljastavan kuvan kuihtuneesta kehostaan. Terveysongelmat riuduttivat moninkertaista maailmanmestaria kovalla kädellä.

Lukkopainissa ja brasilialaisessa jujutsussa maailmanmestaruuksia voittanut Gordon Ryan, 27, on kärsinyt viime vuosina gastropareesista, millä tarkoitetaan hidastunutta mahalaukun tyhjenemisestä ilman mahanporttia ahtauttavaa sairautta. 

Ryan on potenut tuoreeltaan vatsavaivojaan pahentanutta nielutulehdusta. Kaikkien aikojen parhaaksi lukkopainijaksi usein arvioitu yhdysvaltalainen pääsi sen jäljiltä sairaalasta viime viikolla.

– Kun sain streptokokin maaliskuun alussa, korvani tulivat niin tulehtuneiksi, että joka kerta sykettä nostaessani tunsin pääni räjähtävän, Ryan kirjoitti Instagramissa.

Ryan kertoi olleensa yli 40 päivän antibioottikuurilla ja lääkärin ohjeistamalla kuukausien harjoittelutauolla. Instagram-julkaisussa oli kuva hänen kuihtuneesta vartalostaan, joka oli kaukana siitä huippulihaksikkaasta kuosista, jossa Ryan on totuttu näkemään.

– Kaikki julkaisevat parhaansa. Ole riittävän itsevarma julkaisemaan huonoimpasi, Ryan kirjoitti.

Ryan kertoi kärsineensä immuunijärjestelmän ja vatsan ongelmista viiden vuoden ajan. Vaivoihinsa käyttämiensä antibioottien hän kuvaili tehneensä elimistölleen enemmän hallaa kuin mikään muu.

– Lääkärin määräämät antibiootit ovat yhtä lailla siunaus kuin kirous. Ne ovat pelastaneet elämäni monet kerrat, mutta myös pilanneet sen.

Viimeksi joulukuussa otellut Ryan myönsi, että hänellä on pitkä tie takaisin kilpailemaan, mutta hän janoaa vielä huipulle, joskin keskittyy nyt tervehtymään.

Lue myös:

    Uusimmat