Dramaattinen video sairaalavuoteelta – kehonrakennuslegenda menetti osan itsestään: "Muuttaa elämäni ikiajoiksi"

Yhdeksi kaikkien aikojen kehonrakentajista arvioidun Kenneth "Flex" Wheelerin jalka jouduttiin amputoimaan osittain hätäleikkauksessa vuonna 2019. Wheeler on nyt jakanut dramaattisen videon, jossa hän puhuu leikkaukseen joutuessaan.

Yhdysvaltalainen Wheeler oli uransa huipulla 1990-luvulla ja sijoittui kolmesti toiseksi kehonrakennuksen kuninkuuskilpailussa Mr. Olympiassa. Arnold Schwarzeneggerin mukaan nimetyn Arnold Classic -kilpailun hän voitti neljästi.

Seitsemästi Mr. Olympian voittanut Schwarzenegger on itse kehunut Wheeleriä yhdeksi parhaista kehonrakentajista, joita hän on koskaan nähnyt. Kahdeksankertainen Mr. Olympia -voittaja Ronnie Coleman on puolestaan suitsuttanut Wheeleriä parhaaksi kehonrakentajaksi, jota vastaan hän kilpaili.

Wheeleriä alkoivat kuitenkin jo 1990-luvulla varjostaa pahat terveysongelmat. Hänellä diagnosoitiin vuonna 1999 munuaissairaus fokaalinen segmentaalinen glomeruloskleroosi. Wheelerille on tehty munuaisensiirto, ja hän on joutunut myös vuosikymmenten saatossa leikkausveitsen alle kymmeniä kertoja.

Vuonna 2019 Wheeler joutui leikkaukseen, joka tuli muuttamaan hänen elämäänsä dramaattisella tavalla. Hänen oikea jalkansa amputoitiin polven alapuolelta hätäoperaatiossa Las Vegasissa. Miehen mukaan amputointipäätös johtui hänen oikean jalkansa lisääntyneistä verenkiertohäiriöistä, "joista oli tullut hengenvaarallisia".

– Olen käynyt korkeimmilla vuorenhuipuilla ja pimeimmissä laaksoissa, Wheeler kirjoitti sunnuntaina tekemässään tuoreessa Instagram-julkaisussaan ja lisäsi hallinneensa molemmat tilat.

Wheeler jakoi videon ajalta, jolloin leikkaus oltiin tekemässä. Hän puhuu siinä sairaalavuoteella pehmeällä äänellä.

– Tämä on ensimmäinen leikkaus, jossa he ottavat jotakin… minun jalkani. Se muuttaa elämäni ikiajoiksi, Wheeler sanoi.

– Siitä tulee todella haastavaa, mieleltä vaativampaa kuin mistään. Minulla on kaikesta huolimatta halua taistella, ja siitä tulee helvetinmoinen taistelu.

Tätä nykyä 57-vuotias Wheeler toimii valmentajana ja uskoo vastoinkäymisiä vastaan taistelemisensa tekevän hänestä erityisen pätevän auttamaan muita.

Lue myös:

    Uusimmat