Mainos

Isometsä uskoo: Kyllönen valitaan olympialaisiin näytöistä huolimatta – "Menestystä ei tietysti ole näköpiirissä"

Anne Kyllönen lunastaa paikan olympialaisiin heikoista näytöistään huolimatta, uskoo C Moren asiantuntija Jari Isometsä.

Vielä vuosi sitten Kyllönen nappasi upean kakkossijan Tour de Skillä 10 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailussa. Tällä kaudella 30-vuotias hiihtäjä ei ole yltänyt yhdessäkään kilpailussa edes 20 parhaan joukkoon. Olympiapaikkaa kärkkyy nuori Johanna Matintalo, mutta Isometsä uskoo Kyllösen nimen näkyvän lopullisen joukkueen listalla.

– Kyllä mä luulen, että Anne valitaan kisoihin. Se on sitten eri asia, mitä matkoja hän siellä hiihtää. Näillä näkymin hän on hiihtämässä sprinttiä, jos pääsee siihen. Muuta ei tällä hetkellä ole tiedossa, Isometsä toteaa.

– Toki naisten kärki on kapea. Jos tulee esimerkiksi sairastumisia, niin muita matkoja voi tulla. Menestystä ei tietysti ole näköpiirissä. Olympiaedustus on se asia.

Naisten viesti on perinteisesti ollut Suomelle menestysmatka. Joukkue hakee vielä lopullista muotoaan. Konkari Aino-Kaisa Saarinen on kaksin käsin kiinni avausosuudessa, jonka jälkeen on Kerttu Niskasen vuoro. Krista Pärmäkoskelle on pedattu ankkurin rooli, mutta ensimmäiselle vapaan osuudelle haetaan vielä menijää. Siitä kilpailevat Laura Mononen sekä toinen konkari Riitta-Liisa Roponen.

Päävalmentaja Reijo Jylhä tekee viestivalinnat vasta paikan päällä Pyeongchangissa.

– Monosen ja Roposen tilanne kolmososuudelle on täysin auki. Saarinen hiihtää aika varmasti ensimmäisen osuuden. Mononen ja Roponen ovat hiihtotavasta riippumatta toisistaan 10-15 sekunnin sisällä. Se kisa ratkeaa vasta olympialaisissa. Reijo joutuu tekemään kipeän päätöksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.