Mainos

Isometsä: Pärmäkoskelta vaaditaan nappisuoristusta olympialaisissa – "Nykyinen vauhti ei riitä mitaliin"

6:01

Krista Pärmäkoski on ennakkoon Suomen suurin mitalitoivo tulevissa olympialaisissa maastohiihdon puolella.

Pärmäkoski juhli maailmancupin osakilpailun voittoa sunnuntaina, kun hän oli vahvin 10 kilometrin perinteisen tyylin kilpailussa Slovenian Planicassa.

Pärmäkosken voitto antaa C Moren asiantuntija Jari Isometsän mukaan hyvät lähtökohdat valmistautumiselle kohti Etelä-Korean olympialaisia.

– Krista voitti viimeisimmän maailmancupin osakilpailun, eikä hän ei hiihdä Seefeldissä. Ei kai kunto voi enää osua paremmin kohdilleen. Hän on meidän suurin mitalitoivo, Isometsä kehuu.

Pärmäkoskelle osakilpailuvoitto oli uran ensimmäinen. Suomen suurin mitalitoivo on päässyt kauden mittaan huippukuntoon, mutta kaikkien on loksahdettava kohdilleen, jotta olympialaisissa noustaan mitalikorokkeelle.

– Kristan kausi on ollut osittain ennakkoon vaisumpi, mitä odotettiin, mutta taustalla on ihan selvät syyt, sillä hän on ollut kahdesti sairaana. Aina kun tulee sairaaksi, niin se huippukuntoon itsensä virittäminen on vaikeampaa ja se vähän viivästyy.

– Krista olisi varmasti halunnut olla huippukunnossa jo paljon aikaisemmin, mutta meille hiihtojanareille tämä ajankohta sopii varsin hyvin. Ja vielä on mahdollista nostaa hieman kuntoa ja pitääkin nostaa. Nykyinen vauhti ei riitä vielä mitaliin, Isometsä arvioi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.