"Isojen kauneusleikkausten määrä tulee vähenemään" – näin plastiikkakirugian trendit muuttuvat

Suosituimpia toimenpiteitä plastiikkakirurgin leikkauspöydällä ovat silmäluomileikkaukset. Seuraavaksi tulevat erilaiset rintojen muokkaukset eli suurennokset ja pienennykset, sekä rasvaimut ja rasvan siirrot – mutta miten käy tulevaisuudessa?

Suurin osa plastiikkakirurgin leikkauspöydällä käyvistä potilaista on 30–65-vuotiaita. Uusia suuntauksia kuitenkin näkyy – ikähaarukan molemmissa päissä.

– Nippa nappa kaksikymppiset haluavat edelleen isommat rinnat. Lisäksi uutena ryhmänä ovat jo eläkkeelle siirtyneet naiset, sanoo plastiikkakirurgian erikoislääkäri Antti Koski Terveystalosta.

– Ennen leikattiin työikäisiä, mutta nykyään eläkeläiset ovat niin hyvä kuntoisia, että haluavat myös näyttää siltä, miltä tuntevat itsensä sisältä päin.

Myös suhtautumisessa kirurgin pöydällä käyneisiin on muuttunut: enää heitä ei katsota pitkin nenän vartta.

– Ihmisillä alkaa olla niin voimakas itsetunto, että vaikka ihmiset katsoisivatkin, niin ei välitetä.

”Viisikymppiset miehet käyvät silmäluomileikkauksessa vaimon kehotuksesta”

Plastiikkakirurgisissa toimenpiteissä käyvät miehet voi jakaa karkeasti kahtia:

– Kolmikymppiset ulkonäöstään huolehtivat miehet käyvät rasvaimuissa ja ottavat botuliinipistoksia. Viisikymppiset tulevat silmäluomileikkaukseen vaimon tai tyttöystävän kehotuksesta, kertoo Koski.

Ennen miehet tekivät hiussiirtoja. Koski arvioi, että tällaiset leikkaukset ovat laskussa. Kaljuttomuus on nykyään trendikästä, ja trendit näkyvät luonnollisesti myös plastiikkakirurgiassa.

Kynnys leikkaukselle tulee madaltumaan

Tulevaisuudessa rasvansiirto ja soluteknologian kehittyminen tulevat muuttamaan plastiikkakirurgisia toimenpiteitä.

– Isojen leikkausten määrä tulee vähenemään. Useampi toimenpide voidaan hoitaa pistoksin, mikä madaltaa myös todennäköisesti kynnystä muokata ulkonäköä.

– Suomalaiset lääkärit ovat onnistuneet muovaamaan leukaluun rasvasoluista, joten miksei tulevaisuudessa voitaisi tehdä esimerkiksi rintoja samalla idealla.

Lue myös:

    Uusimmat