Iso peppu, älykkäät lapset – tutkimukset puhuvat isojen takapuolten puolesta

Lopeta takapuolesi ja reisiesi mollaaminen, sillä tutkimusten mukaan alavartalon rasva on hyväksi vastasyntyneille vauvoille.

Naisten vartaloista ja varsinkin rasvan kerääntymisestä on tehty lukuisia tutkimuksia. Yksi näistä on Oxfordissa vuonna 2010 toteutettu tutkimus, jonka tulokset puhuvat isojen takapuolten puolesta.

Tutkimuksen mukaan ison takapuolen omaavilla naisilla on nimittäin keskimääräistä älykkäämpiä lapsia.

Rasvavarastoja hyödynnetään imetyksessä

Älykkyys johtuu pääasiassa hyvistä omega-3-rasvahapoista, jotka ovat vastuussa vauvan aivojen kehityksestä. Tutkimuksessa todettiin, että isotakapuoliset naiset varastoivat näitä hyviä rasvahappoja pienen takapuolen omaavia naisia paremmin. Äidin alavartaloon varastoitunutta rasvaa hyödynnetään imetyksessä, jolloin rasvahapot siirtyvät äidinmaidon mukana lapsen elimistöön.  

Omega-3-rasvahapot vaikuttavat vauvan hermojärjestelmään ja silmien kehitykseen etenkin ensimmäisten kuuden elinkuukauden aikana. Rasvan kertyminen on siis luonnon oma kyky turvata sikiön ja vauvan hermosto.

Seuraavan kerran, kun pohdit isoja reisiäsi tai takapuoltasi, muista, että evoluutio on niihin kuria – tai sen puutetta – suurempi syyllinen.

Evoluutio syypää rasvan varastoitumiseen 

Suuret takapuolet ovat usein myös miesten mieleen, ja tämä fakta johtuu pääasiassa geeneistä. Evoluutio on nimittäin halunnut lasten pärjäävän mahdollisimman hyvin elämässä. Tämä on yksi syy siihen, miksi niin lukuisat miehet pitävät muun muassa laulaja Jennifer Lopezia seksikkäänä.

Pittsburghin yliopisto tutkija William Lassek on julkaissut aiheesta kirjan nimeltä ”Miksi naiset tarvitsevat rasvaa”. Tutkijan mukaan naisen elimistö on kehittynyt varastoimaan rasvaa siihen asti, kunnes lapsi syntyy.

Pitää kuitenkin muistaa, että takapuolen rasvapitoisuus ei ole ainoa tapa varmistaa lapsen älykkyys. Myös äidin kunto sekä ruokavalio vaikuttavat lapsen kehitykseen. Muutama vuosi sitten tehdyssä suomalaisessa väitöstutkimuksessa todettiin, että normaalipainoisten, terveellisesti syöneiden äitien maidossa on paljon hyviä monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka vaikuttavat positiivisesti lapsen kehitykseen. 

Kaipaatko kuitenkin pepputreenivinkkejä? Katso videolta:

Lue myös:

    Uusimmat