Suomalaiskuski janoaa toisintoa viime vuoden huippusuorituksesta – "Olisi tärkeää onnistua perjantaina"

8:44
Videolla kuvaa edellisestä MM-rallista.

Ford-kuljettaja Teemu Suninen nappasi viime kesänä Sardinian saarelta uransa parhaan sijoituksen, kun jokelalainen ajoi M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä toiseksi.

Brittitiimin kausi on ollut koronan aiheuttamien talousvaikeuksien takia hankala, joten viime vuoden loistosuorituksen uusiminen vaatisi käytännössä myös epäonnea tehdastiimien kuskeilta. Suninen tähtää silti korkealle.

– Olisi se hienoa ajaa jonnekin viiden joukkoon. Tietenkin se riippuu paljon siitä, miten ralli lähtee menemään. Perjantai on tärkeä päivä. Varsinkin kun nuotituksessa näytti, että lauantaina on paljon irtosoraa. Olisi tärkeää onnistua perjantaina ja saada hyvä lähtöpaikka, Suninen suunnitteli MTV Urheilulle.

Edellinen kisa Turkissa oli Suniselle lupauksia antava, vaikka homma jäi kesken jousituksen rikkouduttua sunnuntaina.

– Turkin rallin edetessä fiilis parani ja olin tyytyväinen ajooni varsinkin lauantaina. Sunnuntai oli aika lyhyt, koska tuli iskaririkko. Yritämme jatkaa siitä, mihin siellä lauantaina jäimme. Pystyimme taistelemaan hyvistä sijoista ja se on sama tavoite tälläkin kertaa, Suninen totesi.

Sardiniassa ajetaan tavallista myöhemmin, sillä normaalisti MM-pisteistä on Välimeren saarella kisattu kesän helteissä.

– Isoin muutos edellisiin kertoihin on tietenkin sää. Märkiä ja jopa mutaisia paikkoja voi olla luvassa. Pätkät ovat sitä kautta haastavampia, koska pito vaihtelee niin paljon. Se avaa ikkunaa rengasstrategialle. Nyt medium-renkaat ovat aika selvä valinta tai
ainakin enemmän mahdollinen kuin aiempina vuosina, Suninen paalutti.

– Varmasti voi myös vettä tulla. Yön aikana pätkät tulevat joka tapauksessa kosteaksi. Silloin ei aamulla pysty ihan samalla tavalla lähtöpaikasta hyötymään. Ei siinä auta kuitenkaan keliä voivotella. Se on sama kaikille. Pitää vain itse onnistua ja keskittyä omaan tekemiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja